Condamnat pentru omor, susține că este nevinovat

Bărbatul din Țicleni, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, deși fusese achitat de prima instanță, a solicitat revizuirea sentinței. Ioan Vrînceanu susține în continuare că este nevinovat, dar magistrații i-au respins solicitarea.

Bărbatul de 62 de ani, din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie 2018 şi-a găsit concubina moartă în pat. Doi ani mai târziu, Tribunalul Gorj a dispus achitarea gorjeanului, însă procurorii au contestat sentința.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desființează sentința penală atacată și rejudecând: În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condițiile art.60 C.p.”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova din luna februarie 2021.

Bărbatul a fost principalul suspect în dosar întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. Cererea de revizuire a sentinței a fost respinsă de Tribunalul Gorj. „Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de condamnatul Vrînceanu Ioan, deţinut în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava. În baza art 275 alin 2 C.pr.pen obligă revizuientul condamnat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel”, potrivit minutei din 11 octombrie.

Revizuirea este o cale extraordinară de atac și poate fi cerută doar în anumite situații. „După cum se constată, pe calea revizuirii, condamnatul nu prezintă fapte sau împrejurări noi de natură să conducă la dovedirea netemeiniciei hotărârii de condamnare, motivul invocat de revizuent constând in greșita apreciere a probelor si a vinovăției sale la săvârșirea faptei pentru care a fost condamnat, însă modalitatea în care instanța de judecată a procedat la coroborarea probelor administrate în cauză nu constituie motiv de revizuire”, se arată în motivarea instanței.
Rudele victimei nu s-au constituit părți civile în proces. Femeia era căsătorită și avea doi copii.

Vizualizări: 2,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: