Condamnare uriașă pentru Potârcă

O nouă condamnare a fost pronunțată pentru Constantin Ninel Potârcă în cel de-al patrulea dosar de evaziune fiscală deschis pe numele acestuia. Ziua de 13 decembrie i-a adus acestuia un verdict de 6 ani cu executare pentru acuzația cu care s-a obișnuit, condamnarea fiind dată în condițiile în care acesta a decis să recunoască din start toate acuzațiile formulate de procurori la adresa sa.

Pentru că e deja în spatele gratiilor unde execută alte pedepse pe care le-a primit din 2014 încoace, Tribunalul Gorj a decis contopirea tuturor condamnărilor într-una singură, pedeapsa rezultată fiind de 9 ani. Din aceasta se vor scădea perioadele pe care inculpatul le-a petrecut în spatele gratiilor până acum, prin noua sentință fiindu-i interzis și să mai fie patron de firmă sau să ocupe vreo funcție publică.

În dosar au mai fost vizați și doi parteneri de afaceri de-ai săi, recidiviști și ei. Dorin Mihai a fost condamnat la 3 ani închisoare, pedeapsa fiind contopită cu altele emise anterior, în cele din urmă afaceristul din Vâlcea primind o sentință de 3 ani și 6 luni cu executare. Cel de-al treilea inculpat, Ion Mihai, nici măcar nu a venit la proces, fiind plecat în străinătate, pedeapsa dispusă în cazul său fiind de 6 ani cu executare, ca și la Potârcă.

În privința prejudiciului, suma pe care aceștia ar trebui să o achite către stat se apropie de 8 milioane de lei, fiind greu de crezut că statul va mai recupera vreodată vreun ban din toată suma amintită. Instanța a menținut măsura sechestrului instituit de procurori pe casele inculpaților, dar, în cazul lui Potârcă, palatul din Meteor a fost pus sub sechestru și în dosarele celelalte, în care prejudiciul a fost de ordinul zecilor de milioane de lei. Sentința nu e definitivă, putând fi contestată.

Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: