„Clarvăzător” orb, inculpat pentru furtul unei parole de Facebook!

Un bărbat de 41 de ani, din Bacău, a fost audiat, luni, ca inculpat la Tribunalul Gorj într-un dosar în care a fost acuzat de fraude informatice, pe care le-ar fi comis în condițiile în care acesta se declară orb. Remus Bogdanovici a venit la Târgu Jiu însoțit de o femeie care s-a prezentat în fața instanței ca fiind însoțitoarea acestuia.

În fața judecătorului Ioana Mălăescu, inculpatul a fost de acord să recunoască faptele de care a fost acuzat de procurorii DIICOT, dar recunoașterea sa a fost, până la urmă, doar parțială. El a respins categoric acuzația că ar fi spart contul de Facebook al fostei sale prietene, o tânără din Telești, susținând că, de fapt, aceasta i-a pus la dispoziție parola de acces.

Alexandra Maria Bâldea a făcut plângere către DIICOT după ce s-a trezit cu postări dintre cele mai ciudate pe contul său de Facebook, inclusiv unele care țineau de viața sa personală și pe care ea nu le-a postat vreodată în spațiul public. În fața instanței, Bogdanovici a susținut că tânăra a avut încredere în el și i-a spus parola. Asta se întâmpla în urmă cu vreo doi ani, când inculpatul se mutase la Telești, unde a locuit o perioadă de câteva luni.

La termenul de luni, la instanță s-a prezentat și tatăl fetei, Vasile Bâldea, fost polițist și pensionar în prezent. El nu a putut să urmărească întreaga declarație dată de Bogdanovici în fața instanței pentru că și-a pierdut cumpătul și a comentat la unele afirmații ale acestuia. Ca urmare, a fost scos din sala de judecată și a trebuit să aștepte sfârșitul procesului pentru a-i mai spune câteva vorbe celui despre care spune că și-a bătut joc de încrederea sa, dar și de fata lui, care a acceptat o relație cu acesta.

„L-am întâlnit într-o excursie la o mănăstire la Suceava. Spunea că e orb, dar că e clarvăzător, prostii din astea, dar a păstrat legătura cu fata mea pe Facebook și până la urmă am fost de acord ca el să se mute la noi. Știam situația lui și am acceptat, dar după ce a venit la Telești el doar stătea toată ziua, mânca și bea. Într-o zi mi-a dispărut vaca de acasă și i-am spus că dacă e clarvăzător așa cum pretinde să îmi spună unde e animalul. Tot eu am găsit vaca în porumbii vecinilor și atunci m-am enervat pe el și i-am cerut să plece. Cât a stat la noi putea să folosească telefonul și să intre pe Facebook, nu era orb ca aici, la instanță. Se ducea singur la wc-ul din fundul curții, nu avea nevoie de însoțitor. După ce a plecat fata s-a trezit cu tot felul de mesaje pe contul ei de Facebook, puse de el ca să se răzbune. De abia așteptam să îmi dea și mie cuvântul doamna judecătoare că îi ziceam eu câteva de îi reveneau toate vederile. Sper să mă întâlnesc cu el și la următorul termen că praf îl fac. Îi dau eu numai clarvăzător. Am înțeles că și acum ar fi într-o situație asemănătoare pe la Ploiești, cu o altă fată. Când a plecat de la noi am discutat cu el și a zis că n-am ce să-i fac că doar a trebuit să trăiască și el câteva luni fără să facă nimic. Și așa a fost”, povestește Vasile Bâldea.

Remus Bogdanovici a fost trimis în judecată și acuzat de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi de alterare a integrităţii datelor informatice.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: