Condamnări după bătaia din parcarea unui supermarket din Târgu Jiu

Cele trei persoane implicate într-un scandal care a avut în parcarea supermarketului Kaufland din Târgu Jiu și-au aflat pedepsele.

Vasile Ciobani, cel care a sărit la bătaie și a scos o bâtă din lemn din mașină, va trebui să plătească o amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice: „Condamnă pe inculpatul C.V. pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prev. şi ped. de art. 371 din Codul penal , la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4800 lei (160 zile-amendă x 30 lei), stabilită conform art. 61 alin. 2, alin. 4 lit. b) CP., pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută de art. 371 Cod penal (faptă din 21.02.2021). În temeiul art.72 alin.2 CP , înlătură în parte pedeapsa amenzii de 4800 lei(160 zile-amendă x 30 lei ziua amendă), perioada reţinerii din data de 22/23.02.2022, însumând o zi de amendă, respectiv suma de 30 de lei, rămânând un rest de 4770 de lei amendă penală (159 zile-amendă x 30 lei ziua amendă), sumă pe care inculpatul C.V. va trebui să o achite“. Și ceilalți doi inculpați au primit sancțiuni asemănătoare. 

Scandalul a fost filmat

Conform proceselor verbale de vizualizare încheiate de organele de cercetare penală cu ocazia vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere amplasate în exteriorul supermarketului Kaufland, inculpatul Ciobanu Vasile îi aplică o lovitură cu mâna în zona feţei lui Oproiu Laurențiu Florian, iar acesta din urmă îl loveşte pe primul cu piciorul. Totodată, numitul Turbatu Goergian Daniel, care, iniţial, a intervenit pentru a aplana conflictul, ulterior îl loveşte cu piciorul în zona picioarelor pe inculpatul Ciobanu Vasile.

În conflict intervine şi martorul, în calitate de agent securitate, care încearcă să aplaneze conflictul izbucnit între cele trei persoane, însă fără succes, întrucât aceştia continuă să se lovească cu pumnii şi picioarele în incinta parcării supermarket-ului Kaufland, pentru o perioadă de aproximativ 1 minut, după care inculpatul Ciobanu Vasile împreună cu soţia acestuia se deplasează în grabă spre locul în care avea parcat autoturismul personal.

De asemenea, din cuprinsul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere se observă faptul că, inculpatul Ciobanu Vasile, deschide compartimentul portbagaj al autoturismului său personal marca BMW de culoare albastru, îşi lasă haina şi ia în mână un obiect contondent, cu care începe să-i urmărească pe inculpaţii ce se aflau în apropierea sa.

Cu aceeași ocazie, martora, folosind telefonul său personal a început să filmeze momentul în care inculpatul  Ciobanu Vasile a luat un obiect contondent din compartimentul portbagaj al autoturismului său personal marca BMW de culoare albastru, moment în care acesta a început să-i urmărească pe inculpaţi“, au transmis procurori. De asemenea, inculpatul i-a urmărit pe cei doi în parcare cu mașina.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: