Condamnări pentru drogurile vândute la poarta liceului

Tribunalul Gorj a dispus condamnări cu suspendare într-un dosar de trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat. Nouă tineri din Gorj și Dolj, între care unul minor, și-a au aflat, marți, pedepsele. Niciunul nu va ajunge după gratii. Drogurile erau vândute adolescenților din Târgu Jiu.

Două rețele de traficanți acționau în același timp pe raza municipiului, iar tranzacțiile aveau loc, de cele mai multe ori, în cartierul 9 Mai, în imediata apropiere a unui liceu.

Mihalache Alin-Cristian, zis Jamal, și Cercel Robert-Nicușor, zis Suliță Schelet, au fost condamnați la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Drondoe Dumitru-Dragoș, zis Pisică, a primit cea mai mare pedeapsă, de 2 ani și 8 luni de închisoare. Și asta pentru că la începutul anului, tânărul a suferit o nouă condamnare. Nici el nu va ajunge după gratii, însă termenul de supraveghere se întinde pe o perioadă de 4 ani.

Alți doi tineri, Epure Ionuț-Robert zis Robi Grasu și doljeanul Mitrache Marian-Mihai, zis Jon, au fost condamnați la 2 ani și 4 luni închisoare. În cazul lor, pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Un alt doljean, Cojocaru Alexandru-Emilian zis Cojo, a primit 1 an de închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. În schimb, gorjeanul Cocor Viorel-Robert, zis Poștașu, a primit o sentință de 2 ani și 2 luni închisoare, termenul de supraveghere stabilit fiind de trei ani.

Inculpatul minor din acest dosar, F.E.G., a fost condamnat la o măsură educativă neprivativă de libertate, respectiv asistarea zilnică pe o durată de 4 luni, supravegherea urmând a fi efectuată sub coordonarea Serviciului de Probațiune Gorj.

În acest timp, el este obligat să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională, să nu părăsească județul și nici să comunice cu inculpații.

Instanța a dispus confiscarea specială a bunurilor folosite sau destinate a fi folosite la săvârșirea infracțiunilor, cât și a drogurilor de risc și produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive rămase în urma efectuării analizelor de laborator.

Inculpații, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, se află în arest încă din luna iulie. Tribunalul Gorj a decis încetarea măsurii arestului preventiv, dar sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Potrivit anchetatorilor, „Jamal” coordona un prim grup infracțional organizat din Târgu Jiu. Membrii grupului efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de etnobotanice. Drogurile erau porționate, ambalate și vândute în Târgu Jiu, în schimbul sumei de 50 lei/pachețel. Clienții era, în general, minori.

Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat, inițiat de inculpatul Cocor Viorel-Robert, zis „Poștașu”, împreună cu alte trei persoane.

Vizualizări: 3,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: