Decizie pentru șoferul care a mituit un polițist. A cerut să-i fie distrus dosarul!

Șoferul care a încercat să dea șpagă unui polițist, pentru a scăpa de dosarul penal, își va petrece acasă sărbătorile de iarnă. Constantin Țevelei se afla în arest din data de 10 octombrie.

Prins băut la volan, bărbatul i-a oferit bani agentului de poliție pentru a „scăpa” de dosar, dar acesta l-a refuzat și l-a dat pe mâna colegilor săi.

„Inculpatul Ţ.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5.000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul”, au transmis procurorii.


Bărbatul din Vâlcea a fost încătușat, iar între timp a fost trimis în judecată pentru luare de mită.
Tribunalul Gorj a decis vineri, 18 decembrie, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Judecătorii i-au impus bărbatului mai multe restricții și obligații. El nu poate părăsi județul Vâlcea fără încuviințarea instanței și, în plus, nu are voie conducă niciun tip de autovehicule.


„În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului Țevelei Constantin că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta sentinței Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: