Caporal cu alcoolemie uriașă, iertat de judecători. Ce nu are voie să facă!

Pedeapsă blândă pentru un militar din Gorj care s-a urcat mort de beat la volan. Caporalul din Târgu Cărbunești a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu amânarea pedepsei, iar asta îl ajută să-și păstreze locul de muncă și să nu fie exclus din armată.

Bărbatul de 33 de ani a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii militari. Tânărul lucrează la UM Tg. Cărbunești.

În seara zilei de 13 septembrie, caporalul a petrecut într-un local din Cărbunești, alături de mai mulți prieteni. În jurul orei 01.00, militarul a plecat spre locuința din satul Cojani, însă pe traseu a fost oprit de poliție. A fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Militarul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. „Din buletinul de analiză toxicologică eliberat de către Serviciul de Medicină Legală Gorj a rezultat că inculpatul avea o alcoolemie de 2,69 grame la mie la ora 01.40 și de 2,56 grame la mie la ora 02.40”, potrivit instanței.

Militarul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Săptămâna trecută, Tribunalul Militar Timișoara l-a condamnat pe gorjean la 2 ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.

„Ținând cont de faptul că inculpatul este militar, a recunoscut și regretat fapta săvârșită, având o conduită bună după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, instanța apreciază că inculpatul are posibilitate de îndreptare și aplicarea unei pedepse în acest moment ar fi inoportună, din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra carierei militare și vieții personale a acestuia”, a motivat instanța.

Pe parcursul termenului de supraveghere de doi ani, caporalul va trebui să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa și să presteze, după orele de program, muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, într-o instituție din cadrul Primăriei Tg. Cărbunești.

În plus, militarului i-a fost interzis dreptul de a conduce autovehicule, pe o perioadă de un an. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: