Condamnat cu executare pentru delapidarea CE Oltenia

O singură persoană a fost găsită vinovată pentru dispariția a peste 100 de tone de motorină din depozitele termocentralei de la Turceni. Fostul gestionar Ilie Berele a fost condamnat miercuri, definitiv, la trei ani de închisoare, cu executare, pentru delapidare.

Dosarul se judecă încă din 2015. În 2018, Berele a suferit o primă condamnare, dar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu.

Ilie Berele este acuzat că, în perioada 2007-2013, când a fost gestionar la termocentrala din Turceni, a întocmit în fals rapoarte de necesitate pentru a acoperi lipsa din gestiune a peste 100 de tone de motorină şi bonuri valorice de peste 53.000 de lei.

Fostul gestionar va trebui să achite și prejudiciul uriaș, de aproape 740 de mii de lei, sumă cu care CE Oltenia – SE Turceni s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Curtea de Apel Craiova a respins marți apelul lui Berele, menținând soluția pronunțată astă-toamnă de instanța din Gorj. „Condamnă pe inculpatul Berele Ilie – la pedeapsa de 3 ani închisoare, ce se va executa în regim privativ de libertate. Deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 2.06.2015 până la data de 22.06.2015”, potrivit sentinței Judecătoriei Târgu Jiu.

Ceilalți 10 inculpați din acest dosar au fost achitați pentru neglijență în serviciu, fapta fiind dezincriminată de Curtea Constituțională.

Vizualizări: 13,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: