Condamnat, deşi avea un „pact” cu procurorii!

Verdict final al Curţii de Apel Craiova dat luni în dosarul în care a fost judecat un bărbat din Urdari, cel care cu trei ani în urmă îl denunţa procurorilor pe şeful de post din comună, susţinând că omul legii solicitase favoruri sexuale de la concubina sa pentru a închide ochii la furturile în care era implicat acesta. Bebe Rică Tauru este de acum încolo condamnat cu suspendare, în dosar fiind trimişi în judecată atât concubina sa, cea care l-a denunţat pe fostul agent Nicu Pasăre, cât şi fratele său, Gelu Tauru. Alexandra Simina Podărelu şi Gelu Tauru au fost achitaţi de acuzaţiile aduse, dar Bebe Rică Tauru rămâne cu o condamnare în cazier, fie ea şi una cu suspendare.

„(...) Stabileşte inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 5 luni, rezultând pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare. În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod penal, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova.

Acesta este dosarul în care, la judecata pe fond de la Târgu Jiu, Alexandra Simina Podărelu a declarat că împreună cu Bebe Rică Tauru încheiase o înţelegere cu procurorii gorjeni, în speranţa că vor scăpa de acuzaţiile de furt de cărbune sau de lemne. Înţelegerea presupunea ca fostul şef de post de la Urdari, Nicu Pasăre, să pice în capcana unui flagrant ce presupunea solicitarea unor favoruri sexuale pentru a închide şi el ochii în dosarele de furt, iar cei doi să scape de anchetele penale.

Până la urmă, procurorii au obţinut atât condamnarea cu suspendare a lui Pasăre, cât şi pe cea a lui Tauru. Interesant este că, între timp, atât fostul poliţist, cât şi denunţătorul său au devenit colegi într-un alt dosar care are mari şanse toamna aceasta să primească un verdict din partea judecătorilor.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: