Condamnat pentru că a înscenat moartea iubitei sale

Şoferul din Tismana, trimis în judecată de procurori pentru că, într-un accident rutier, şi-ar fi pus iubita moartă la volan pentru a da impresia că aceasta conducea maşina în care se aflau amândoi, a fost găsit acum vinovat de acuzaţiile ce i-au fost aduse şi a fost condamnat. El trebuie să achite sute de mii de lei daune către rudele fetei moarte, o cântăreaţă de muzică populară din Baia de Aramă.

Adrian Sergiu Geagu a fost găsit vinovat atât de ucidere din culpă, cât şi de modificarea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, el primind pentru fiecare faptă câte 3 ani de închisoare. Cele două pedepse au fost contopite într-una de 3 ani, a cărei executare a fost însă suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 8 ani. În acest interval de timp, inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, să îşi justifice sursele de existenţă, instanţa impunându-i ca pe parcursul celor 8 ani acesta să nu conducă nici un tip de autoturism.

Firma de asigurări la care acesta avea poliţa RCA va avea de achitat sume mari rudelor fetei decedate în accident. Este vorba despre Alina Firiza, o tânără din apropiere de Baia de Aramă, studentă la Târgu Jiu şi elevă a Şcolii Populare de Artă din municipiu, ea fiind o cântăreaţă în devenire în momentul în care viaţa i-a fost curmată brusc prin accidentul produs la Peştişani. Maşina în care se afla s-a izbit de un stâlp, pe partea dreaptă, Geagu susţinând că el se afla pe locul respectiv. Acum, judecătorii au fost de altă părere şi l-au găsit pe acesta vinovat. Ca urmare, firma de asigurări a acestuia trebuie să achite sute de mii de lei daune către rudele fetei moarte.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Ion şi obligă partea responsabilă civilmente S.C. Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Ion a sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Marieta şi obligă partea responsabilă civilmente S.C. Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Marieta a sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Matei Fănel şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Matei Fănel a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Firiza Elisaveta şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Firiza Elisaveta a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Bălu Maria şi obligă partea responsabilă civilmente S.C.Uniqa Asigurări SA la plata către partea civilă Bălu Maria a sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în verdictul care nu este definitiv, dar care îl obligă şi pe Geagu să suporte costuri judiciare de 10.000 de lei către statul român.

Vizualizări: 12,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: