Condamnaţi pentru scandal. Nu mai au voie în cluburi!

La un an şi câteva luni de la producerea unei bătăi generale într-un club din Novaci, soldată şi cu înjunghierea unui tânăr, judecătorii au reuşit să pronunţe o primă sentinţă, misiunea lor nefiind deloc una uşoară atâta timp cât în dosarul pe care l-au avut în faţă au fost inculpaţi nu mai puţin de 15 tineri. Toţi au fost găsiţi vinovaţi şi vor avea de acum încolo probleme în caziere, printre condamnaţi regăsindu-se şi doi minori. Tinerilor le-a fost interzis să mai intre în cluburile din Novaci, instanţa stabilind şi excepţii.

Pentru cei doi minori, instanţa a dispus „măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 4  luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Pentru ceilalţi 13 inculpaţi, Judecătoria Novaci a decis condamnarea la închisoare cu suspendare a acestora. Faptele pentru care au fost găsiţi vinovaţi cei în cauză au fost de încăierare şi tulburare a liniştii şi ordinii publice. Unul singur dintre aceştia, Gheorghe Boris, a fost judecat şi condamnat şi pentru faptul că avea asupra sa un cuţit în momentul scandalului, cuţit pe care l-a şi folosit, de altfel. El este judecat în prezent într-un alt dosar, separat, la Tribunalul Gorj, pentru tentativă de omor, un unchi al său explicând săptămâna trecută că Boris e un tânăr liniştit, care din întâmplare avea cuţitul la el.

Conform unchiului, lui Boris i s-ar fi stricat nişte fire la maşină în timp ce venea din Norvegia şi pentru a le repara a avut nevoie de arma albă, cu care a rămas apoi asupra lui până la momentul scandalului.

Boris Gheorghe a fost găsit vinovat de toate cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa şi a primit o pedeapsă de 8 luni închisoare. Executarea a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor. Ceilalţi 12 inculpaţi din dosar au primit şi ei câte 4 luni închisoare, tot cu un termen de supraveghere de 2 ani. Aceştia sunt Alexandru Ionel Uţu, Ion Aurelian Berescu, Marius Ionuţ Popa, Ovidiu Adrian Leuştean, Constantin Bogdan Boţoteanu, Ionel Daniel Popescu, Mihai Băloi, Marian Alexandru Popa, Daniel Alexandru Popescu, Ionuţ Adrian Chiriac, Virgil Gheorghe, Cătălin Căldăraru, Sorin Căldăraru şi Alexandra Cristina Tomoiu.

Pe parcursul celor doi ani de supraveghere, inculpaţilor le-a fost interzis să mai intre în cluburi, instanţa stabilind şi excepţii. Dacă vreunul dintre ei este proprietarul unui astfel de local, atunci interdicţia nu se aplică. „Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpaţilor obligaţia de a nu se afla în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement aflate pe raza oraşului Novaci, cu excepţia situaţiei în care lucrează cu contract de muncă în, sau deţin, asemenea localuri”, se arată în decizia Judecătoriei Novaci, care nu este definitivă. Fiecare inculpat a fost obligat însă să achite statului câte 500 de lei cheltuieli judiciare.

Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: