Avocaţi cunoscuţi, rezultate slabe la admiterea în magistratură

Institutul Naţional al Magistraturii a afişat la sfârşitul săptămânii trecute rezultatele primei probe susţinute de concurenţii care doresc să devină magistraţi la finalul actualei sesiuni de admitere, notele celor mai mulţi concurenţi care aveau în vedere Gorjul fiind unele destul de mici. Mai mult sau mai puţin cunoscuţi opiniei publice, concurenţii care aspiră la un post de magistrat, fie în cadrul Parchetului, fie direct la instanţă, mai au de învăţat pentru a ajunge la acest statut, examenul părând să fie unul destul de exigent pentru cei mai mulţi dintre aceştia.

Ca să fie admişi pentru proba următoare a acestui concurs, concurenţii trebuiau să obţină cel puţin 70 de puncte din 100 posibile, adică nota 7.00. Cel mai mare punctaj, de 90 de puncte, a fost atins de o concurentă care doreşte să lucreze la Bucureşti. De la Gorj, cel mai bine plasat concurent a fost Nicolae Marian Flaimoc, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Gorj. Acesta a strâns 77 de puncte şi a făcut un pas important în a schimba uniforma de poliţist cu roba de magistrat. Flaimoc s-a clasat pe locul 25, pe poziţia 38 regăsindu-se Elena Cernătescu. Aceasta are 75 de puncte şi a optat pentru Tribunalul Gorj, la fel ca şi Adina Eriţă Petrescu, aflată pe locul 61 cu 73 de puncte. Aceştia sunt singurii candidaţi de la Gorj care au depăşit baremul minim de 70 de puncte.

Zeci de locuri mai jos, sub linie, cu 69 de puncte, pe 121, figurează Gigi Rafael Dăianu, iar pe 124 se află Ionuţ Ghinoiu. Cu două puncte mai puţin, dar pe 167, se află Iulia Ruxandra Roibu, cu alte două puncte mai puţin, adică 65, pe poziţia 195, regăsindu-se Raluca Corici. Lângă ea, pe 199, cu acelaşi punctaj, se situează Daniela Gherghina, iar pe 210, cu 64 de puncte, se află Alina Maria Ghimiş. Tot 64 de puncte, dar pe locul 215, a strâns şi Marian Nicolescu, cu două puncte mai puţin, pe 246, aflându-se Florin Constantin Andriţoiu. Tot 62 de puncte a cumulat şi Călin Cornel Pirtea, fiica deputatei Elvira Şarapatin, Flavia, strângând doar 61 de puncte. Aceasta s-a situat pe poziţia 275, după alte zeci de poziţii, pe 359, regăsindu-se Suzana Elena Mutu, cu 58 de puncte. În zona concurenţilor cu 57 de puncte îi regăsim pe Maria Marilena Vieru, dar şi pe ofiţerul de poliţie Lucian Brâncuş, aflat pe locul 393.

Urmează apoi alţi câţiva candidaţi cu punctaj asemănător, pe locul 436, cu 54 de puncte aflându-se avocatul Liviu Buciu. Acesta spera să devină judecător, la fel ca şi colegul său, Cosmin Nănescu. Avocatul a strâns însă doar 50 de puncte, la fel ca şi Mariana Oproiu, aflaţi însă pe locurile 543 şi 544. Un alt avocat, Mihai Bucică, a fost notat doar cu 49 de puncte, după care urmează mai mulţi candidaţi, fete în special, cu note cuprinse între 3.00 şi 4.00.

Spre coada clasamentului îl regăsim şi pe avocatul Nicolae Bobu, consilier municipal la Târgu Jiu din partea PNL. Acesta a declarat, după concurs, că subiectele au fost extrem de dificile şi şi-a anticipat nota, rezultatul afişat de INM indicând în dreptul său, pe poziţia 857, doar 34 de puncte. Sub el, cu 31 de puncte, se regăseşte fostul avocat Laurenţiu Gheju, inspector ANAF, ocupant al poziţiei 901. Cel mai slab concurent de la Gorj a fost Adriana Popescu, locul 928, cu 26 de puncte, cel mai slab concurent, cel de pe poziţia 944, cumulând doar 15 puncte. Notele afişate acum pot fi contestate, spre sfârşitul acestei săptămâni urmând să fie afişate cele finale, după care, peste circa două săptămâni, concurenţii notaţi cu mai mult de 70 de puncte vor susţine proba următoare, cea de verificare a raţionamentului logic.

Vizualizări: 6,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: