Pedepse mici, dar cu executare, pentru tâlharii din Turburea

Cei trei indivizi care au tâlhărit în luna februarie o familie de octogenari din Turburea, judeţul Gorj, şi-au recunoscut faptele, astfel că au primit pedepse minime. Pedepsele pentru tâlhărie calificată sunt între 3 şi 10 ani, iar cei trei au primit minimul prevăzut de lege. Cu executare însă, judecătorii din Târgu Cărbuneşti ţinând cont de gravitatea faptei.

Cei trei tâlhari au fost prinşi la acea vreme cu ajutorul primarului din Turburea, Ion Bîrcă, martor în dosar. Bătrânii peste care au intrat în casă cei trei au rămas fără 10.000 de lei, dar nu au avut curajul să anunţe poliţia. S-au plâns unui vecin, care a anunţat primarul, iar acesta nu doar că a sunat la poliţie, dar s-a şi implicat în prinderea indivizilor.

Ideea jafului, după cinci litri de alcool

Dănuţ Petru Pavel, Alin Gheorghe Trifan şi Marian Florin Vânătoru au povestit în faţa judecătorilor cum s-au derulat faptele. Cei trei au povestit cum pe 23 februarie s-au strâns acasă la Vânătoru, în căminul pentru nefamilişti, unde au consumat împreună o sticlă de vin de 2,5 litri şi o sticlă de bere de 2,5 litri.

În acest timp, Pavel le-a relatat celorlalţi că are probleme de vedere şi are nevoie de bani pentru a se trata. Lui Vânătoru i-a venit ideea să meargă acasă la bătrânii de 82 şi 86 de ani, pentru a-i jefui, ştiind că aceştia deţin sume importante de bani. Vânătoru era eliberat condiţionat după o altă tâlhărie.

Cei trei au mers acasă la bătrâni, cu glugile pe cap pentru a nu fi recunoscuţi. Au stabilit să îi lovească pe bătrâni, în cazul în care aceştia se opun sau ţipă. Jaful a avut loc în jur de 7 seara. Cei trei spun că au încercat uşile de la intrare, care erau închise. Bătrânul a auzit zgomot şi a ieşit să vadă ce se întâmplă, având asupra lui şi un cuţit de mici dimensiuni. Tâlharii i-au luat cuţitul şi i-au sucit mâinile la spate, iar pe femeia care începuse să ţipe au trântit-o la pământ. Au luat banii, i-au împărţit şi au plecat la Târgu Jiu, unde au continuat să bea.

Doi dintre ei s-au cazat la un hotel din Târgu Jiu, iar al treilea s-a întors acasă. Cei doi s-au întors şi ei a doua zi la Turburea, dar erau aşteptaţi în gară de poliţie şi de primarul Bîrcă.

Doi dintre ei, Pavel şi Trifan, vor face trei ani de puşcărie, iar Vânătoru va sta în total 7 ani şi 4 luni în închisoare, pentru că are de executat şi restul de pedeapsă de la tâlhăria precedentă. Sentinţa Judecătoriei Târgu Cărbuneşti nu este definitivă, dar tâlharii sunt în arest preventiv.

Vizualizări: 2,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: