Percheziții DIICOT. Este vizată Holzindustrie Schweighofer!

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţii, miercuri dimineaţă, pentru destructurarea unei grupări care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro prin achiziţionarea de lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal. Judeţele în care au loc percheziţiile sunt Alba, Suceava, Hunedoara, Braşov şi Bihor.

Surse judiciare susțin că este vizată compania Holzindustrie Schweighofer şi au loc percheziţii la sediul central al acesteia, dar şi la fabricile din Rădăuţi şi Sebeş, precum şi la gărzi forestiere şi direcţii silvice. Compania austriacă a confirmat pentru presa centrală, menționând că acordă tot sprijinul autorităților.

Procurorii spun că începând cu anul  2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului. În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii.

 Totodată, în urma cercetărilor procurorii au stabilit că o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile.

 De asemenea, există suspiciunea că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori, iar membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la peste 25 milioane de euro. (A.A.)

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: