Condamnat pentru că a violat o minoră băută

Verdict al magistraţilor gorjeni pentru un tânăr de 19 din Rovinari, acuzat că ar fi violat o minoră chiar în locuinţa acesteia. Instanţa a stabilit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni cu executare şi cu interzicerea unor drepturi pentru inculpatul care a fost judecat până acum în stare de libertate. Decizia magistraţilor îl poate trimite în spatele gratiilor pe Dumitru Cuteanu, mai ales dacă aceasta va rămâne definitivă.

Sentinţa de acum îl obligă pe rovinărean şi la plata a 10.000 de lei daune morale, dar şi la suportarea cheltuielilor de judecată către statul român, în cuantum de 2.000 de lei. Instanţa a dedus din pedeapsa dispusă inculpatului şi cele 24 de ore în care acesta a fost reţinut în cursul anului trecut. Faptele s-au petrecut în august 2017 într-un apartament din Rovinari. Cuteanu şi un amic de-al său erau prieteni cu tatăl fetei abuzate. Cu toţii, inclusiv minora, au băut bere până noaptea târziu, în jurul orelor 4.00, tatăl minorei plecând de acasă. Bărbatul şi-a lăsat fata dormind, după ce şi ea consumase bere cu alcool, din declaraţiile de la instanţă reieşind că minora era „aburită” bine.

Cuteanu a observat când tatăl fetei a plecat din apartament şi, în timp ce prietenul lui dormea în altă cameră, acesta a abuzat de minoră. Ulterior, el a încercat să îşi motiveze faptele prin consumul de alcool şi prin acceptul pe care şi l-ar fi dat fata. Probele de la dosar l-au incriminat însă pe acesta şi au dus acum la condamnarea lui la o pedeapsă privativă de libertate.

După ce sentinţa rămâne definitivă, de la Cuteanu vor fi prelevate probe biologice pentru ca profilul genetic al individului să fie introdus de autorităţi într-o bază de date care să permită identificarea lui mai uşoară în cazul în care va recidiva.

Vizualizări: 4,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: