Fost primar trimis în judecată. A tăiat ilegal zeci de arbori!

Un fost primar al comunei Fărcăşeşti a fost trimis în judecată de procurori împreună cu alte două persoane, respectiv un tehnician silvic şi un pădurar. Antonică Belgiu este judecat de comiterea de infracţiuni la regimul silvic împreună cu Gheorghe Croitoru şi Ion Brânzan, procesul lor începând la Judecătoria Târgu Jiu cu o amânare. Motivul l-a reprezentat cererea acestora de a-şi angaja un avocat, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru luna septembrie, după ce magistraţii revin din vacanţa de vară.

Inculpaţii sunt acuzaţi că ar fi tăiat ilegal zeci de arbori dintr-o pădure despre care Belgiu spune că îi aparţinea până în momentul în care în zonă s-au făcut noi măsurători, cu aparate moderne, care ar fi indicat că, de fapt, proprietatea sa ar fi amplasată în altă locaţie. Fostul primar respinge categoric toate acuzaţiile ce îi sunt aduse şi e convins că îşi va dovedi nevinovăţia. Acesta a fost primar la Fărcăşeşti înainte de anul 2000, iar la începutul acestui deceniu a fost pentru o perioadă şi viceprimar al localităţii.

Aurică Belgiu nu este singurul fost primar al comunei Fărcăşeşti cu probleme în instanţă. Cel care i-a luat funcţia după anul 2000, Constantin Pârvulescu a fost condamnat şi a şi executat pedeapsa primită, iar acum este judecat într-un al doilea teren pentru fapte pe care le-ar fi comis cu ani în urmă, când era în fruntea localităţii.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: