Condamnaţi pentru braconaj. Pescuiau pe propria lor baltă!

Trei bărbaţi din zona Turceni, printre care şi fostul şef de ocol silvic din zonă, Aurică Biriboiu, au fost găsiţi vinovaţi de judecători pentru acuzaţia de braconaj ce le-a fost adusă de anchetatori.

Procurorii l-au trimis pe Biriboiu în judecată împreună cu doi complici, Eugeniu Ştefănescu şi Ştefan Coandă, după ce poliţiştii i-au prins cu peşte în portbagajul maşinii, dar şi cu unelte de pescuit interzise de legislaţie. În zadar a încercat Biriboiu să explice că peştele provine din balta proprietate personală şi că nu a comis nicio ilegalitate că, până la urmă, acesta a avut de dat explicaţii şi în faţa magistraţilor. În trecut a mai fost acuzat de astfel de fapte, însă cercetările s-au încheiat repede, nu ca în cazul de faţă, caz în care judecătorii au decis ca fiecare inculpat să fie condamnat la plata unei amenzi penale. Complicii s-au ales cu câte o amendă penală de 1.800 de lei, în timp ce pentru Biriboiu pedeapsa este mai mare, respectiv de 3.000 de lei.

Mai „grav” este că fiecăruia dintre aceştia le-a fost interzis dreptul de a pescui timp de un an de zile de la rămânerea definitivă a sentinţei. În plus, de la fiecare în parte, instanţa a dispus confiscarea sculelor folosite la braconarea peştelui. Lista este destul de lungă şi cuprinde în special plase monofilament şi plase cu fir textil, unele dintre ele având o lungime şi de peste 120 de metri. Instanţa a mai dispus şi confiscarea a circa 80 kg peşte descoperit asupra braconierilor în momentul prinderii lor de către poliţişti.

Celor trei ar urma să li se restituie la finalul procesului bărcile pneumatice pe care le aveau cu ei, precum şi diverse alte scule de pescuit. Aceştia au mai fost obligaţi la plata a câte 300 de lei cheltuieli judiciare către stat şi a 2000 de lei, în solidar, către expertul desemnat de instanţă în această cauză. Verdictul nu este definitiv şi a fost deja contestat de către inculpaţii care pledează în continuare nevinovaţi, ei sperând să convingă la toamnă magistraţii Curţii de Apel Craiova de nevinovăţia lor.

Vizualizări: 5,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: