Condamnat pentru trafic de migranți

Un tânăr din orașul Târgu-Cărbunești a fost condamnat după ce în microbuzul pe care-l conducea au fost găsiți mai mulți migranți. Fapta s-a petrecut astă-vară, gorjeanul fiind ajutat de un prieten din Timișoara. Mașinile ticsite cu cetățeni străini au fost oprite în apropiere de granița cu Ungaria.

Cele două microbuze de transport marfă, implicate în traficul de migranți, au fost depistate de polițiștii de frontieră când se îndreptau spre granița cu Ungaria, având la bord 33 de cetățeni din Siria, Somalia și Libia.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din 31 de bărbați și două femei, din care 23 erau cetăţeni din Siria, 9 din Somalia și unul din Libia, având vârste cuprinse între 16 și 40 de ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania, respectiv în Austria. Ei au recunoscut că au fost preluați de cei doi tineri dintr-o pădure din Timiș.

Traficanții au avut însă o altă variantă. Ei au susținut că au închiriat cele două autoutilitare pentru a se deplasa în Germania, după mobilă și electrocasnice. S-au oprit seara într-o parcare din apropiere de Oradea, pentru a se odihni, iar acolo i-au întâlnit pe străini. Gorjeanul a spus că a fost amenințat cu un cuțit și i s-ar fi cerut să-i ducă pe migrați până la graniță.

Susținerile celor doi au fost contrazise de probele obținute de anchetatori. În plus, pe baza coordonatelor GPS s-a realizat refacerea traseului parcurs de cei doi inculpați.

În fața instanței de judecată, cei doi tineri s-au răzgândit și au spus adevărul. Ei au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de trei ani.

Tânărul din Cărbunești are 22 de ani și este șomer. Tribunalul Satu Mare l-a obligat să frecventeze două programe de reintegrare socială și să muncească 90 de zile în folosul comunității la primăria sau școala generală din Cărbunești.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 4,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: