Condamnat pentru un accident mai puţin obişnuit

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Văgiuleşti, s-a ales cu o condamnare pentru un accident mortal mai puţin obişnuit, în care a fost implicat fără voinţa sa, el fiind considerat acum principalul responsabil pentru cele întâmplate.

Dumitru Ţughin a fost găsit vinovat de judecătorii din Motru la sfârşitul lunii iunie, între timp el contestând decizia, procesul urmând să îşi continue mersul firesc la Curtea de Apel Craiova, primul termen fiind programat la mijlocul lunii viitoare. Doi ani de închisoare au decis magistraţii pentru acuzaţia de ucidere din culpă şi alte 3 luni pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. Cele două pedepse au fost contopite într-una de 2 ani şi o lună, aceasta fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani. În acest interval de timp, bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, având inclusiv obligaţia de a presta 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria de domiciliu.

Necazurile pentru Dumitru Ţughin au început în 6 mai 2015, când a mers cu o macara mecanică la o femeie pentru a o ajuta să îndrepte un gard de lemn care stătea să pice dacă era lăsat în continuare aşa. După ce s-a apucat de treabă, bărbatul a întins peste stradă un cablu metalic pe care urma să îl folosească pentru a aduce gardul la poziţia normală. Cablul nu a fost însă semnalizat în nici un fel, macaragiul mizând pe faptul că femeia pe care o ajuta este în stradă şi le face ea semn şoferilor pentru a opri maşina la timp.

Nu a fost însă să fie aşa, iar unul dintre şoferii care se îndrepta spre Motru a agăţat cablul respectiv care, în momentele următoare, a smuls un stâlp de care fusese legat. Stâlpul a fost proiectat apoi în şosea, unde a lovit-o în plin chiar pe femeia care spera să îi fie îndreptat gardul. Decesul acesteia s-a produs instantaneu, iar acum Ţughin a fost găsit responsabil pentru cele întâmplate.

La proces, bărbatul a recunoscut faptele şi a beneficiat de clemenţa legii, însă nu a scăpat de obligaţia de o despăgubi pe fiica femeii decedate. Acesta are de plătit 10.000 de lei daune morale şi 4.600 de lei daune materiale, la care se mai adaugă 3000 de lei cheltuieli de judecată.

Sentinţa ar putea fi însă modificată de Curtea de Apel Craiova, sentinţa fiind contestată nu doar de către inculpat, ci şi de către fiica femeii moarte.

Vizualizări: 5,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: