Condamnaţi după ce n-au plătit dările la stat

Încă un dosar de evaziune fiscală a fost soluţionat de magistraţii gorjeni prin condamnarea inculpaţilor la închisoare cu suspendare. Dragoş Roşianu este acuzat de comiterea a 27 de fapte de evaziune fiscală, iar Rodica Mogoş de comiterea a 13 acte materiale, pentru amândoi pedeapsa fiind identică.

Magistraţii au decis ca fiecare să fie condamnat la câte 2 ani de închisoare, dar executarea pedepsei a fost suspendată şi înlocuită cu 4 ani termen de încercare, timp în care ambii trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare. Totodată, au fost anulate facturile fiscale emise pentru operaţiuni fictive. Inculpată în dosar a fost şi firma pe care Roşianu o administra, aceasta primind şi ea o condamnare penală, situaţiile de acest gen fiind mai rare până acum. „Condamnă pe inculpata persoană juridică SC PROMETEU SRL Tg-Jiu (…) administrată de Roşianu Dragoş, la: - 5.000 lei amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (...) hotărârea de condamnare va fi difuzată în extras într-un cotidian local, o singură dată, pe cheltuiala inculpatei persoană juridică”, se arată în decizia Tribunalului Gorj, care nu este definitivă.

Roşianu şi Mogoş au fost obligaţi de instanţă şi să plătească statului prejudiciul de circa 25.000 de lei, dar şi să suporte cheltuieli judiciare de câte 800 de lei fiecare către stat. Magistraţii au prelungit măsura sechestrului asiguratoriu pe o bucată de teren de peste 2000 mp pe care Roşianu o are în Târgu Jiu. De asemenea, pentru cei doi sentinţa instanţei prevede şi că „nu pot fi fondatori, administratori, directori sau reprezentanţi legali ai societăţii comerciale, iar dacă au fost alese, sunt decăzute din drepturi, persoanele care au fost condamnate pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege”.

Vizualizări: 1,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: