Şofer beat şi fără permis, trimis să vopsească bănci

Un gorjean nu va uita prea curând aventura pe care a avut-o la volan dacă sentința prin care a fost condamnat joi rămâne definitivă, el trebuind să meargă la vopsit de bănci prin parc pentru a nu ajunge la închisoare.

Gheorghe Ovidiu Cotiugă și-a făcut de cap la volan anul trecut, când, la distanță de doar câteva zile, a fost prins de polițiști conducând fără să aibă permis de conducere. Mai mult, el nu a vrut nici să-i fie recoltate probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia, iar acum a aflat pedeapsa pe care au decis-o judecătorii în cazul său.

„Condamnă inculpatul Cotiugă Ovidiu Gheorghe, la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere» în datele de 01.06.2016 şi 05.06.2016. (…) Condamnă inculpatul Cotiugă Ovidiu Gheorghe la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de «refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice». (…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de o lună şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultantă de 9 luni şi 10 zile închisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei aplicată inculpatului de 9 luni şi 10 zile închisoare, sub supraveghere pe o perioadă de 2 (doi) ani”, se arată în decizia instanței.

Inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților în această perioadă și, de asemenea, trebuie să presteze muncă în folosul comunității. Magistratul de caz a menționat în decizia dată la ce munci trebuie pus șoferul prins la volan fără permis. „Dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la una din următoarele două instituții publice: Primăria Târgu Jiu, la întreţinere spaţii verzi; vopsitorii mobilier urban (bănci, indicatoare rutiere, coşuri de gunoi); asfaltări; balastări; săpat şanţuri; pietruiri; dalări, cât şi la DGASPC Gorj, la activităţi de gospodărire; activităţi de întreţinere; activităţi de igienizare; activităţi de renovare; alte activităţi, în funcţie de calificările persoanei condamnate, instituția urmând a fi stabilită de consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune Gorj, în urma evaluării inițiale a inculpatului”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu care îl obligă pe inculpat și la plata a 800 de lei cheltuieli judiciare.

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: