Dosarul unui fost primar, întors din nou la procurori

Judecata în dosarul cu nouă inculpați în care cap de afiș este fostul edil de la Bîlteni, Gheorghe Păsărin, mai are mult până va începe. Tribunalul Gorj a dispus luni, din nou, retrimiterea acestuia către procurori, pentru a fi refăcută ancheta. „Restituit pentru completarea sau refacerea urmăririi penale (…). Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Cheltuielile judiciare, inclusiv onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Șerban Constantin în cuantum de 230 lei, rămân în sarcina statului”, a stabilit instanța.

Dosarul este în prezent în faza de Cameră Preliminară, iar în luna septembrie judecătorul de drepturi și libertăți a mai dispus o dată restituirea dosarului către Parchet pentru a fi refăcută ancheta. Atunci au fost anulate și o serie de probe considerate a fi obținute ilegal.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Emil Moța, fost șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în urmă cu ani de zile. Toamna aceasta procurorul gorjean a mai suferit o înfrângere după ce trei foști șefi ai UM Sadu, reținuți de el pentru 24 de ore, au fost găsiți nevinovați de către judecători prin sentință definitivă într-un dosar în care erau acuzați că ar fi delapidat sute de tone de materie primă din rezerva de mobilizare a uzinei.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: