Condamnați pentru contrabandă cu alcool

Un bărbat și nepoata lui au fost condamnați de Judecătoria Târgu Jiu, pentru contrabandă cu alcool respectiv instigare la contrabandă. Un alt bărbat a fost scos de sub urmărire penală, acesta aratând că a fost rugat să transporte niște țuică la Petroșani, neștiind că este vorba de alcool de contrabandă.

Fapta pentru care judecătorii s-au pronunțat acum câteva zile s-a petrecut în ianuarie 2015. Polițiștii rutieri au tras pe dreapta un autoturism marca Renault Megane, care circula pe raza localității Bălești.

În portbagaj se aflau mai multe recipiente cu alcool, acestea nefiind marcate fiscal, în total cantitatea de 250 litri alcool, provenind din contrabandă. După etichete, alcoolul etilic era adus din Serbia, după care, combinat cu apă, ajungea să fie comercializat.

Cei doi acuzați de contrabandă, unchi și nepoată, sunt din Mehedinți, iar transportatorul din Petroșani. Acesta le-a spus polițiștilor că transportă țuică de Cocorova, ceea ce nu era adevărat.

Cei de la Finanțe au calculat și au constatat că, pentru cantitatea de 250 l alcool etilic proveniență Serbia diverse concentrații, prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 37.079 lei, sumă cu care se constituie parte civilă în procesul penal.

Până la urmă s-a dovedit că bărbatul care a pus totul la cale era recidivist, el fiind condamnat cu executare. Nepoata a fost condamnată cu suspendare, pentru ea fiind prima abatere de la lege.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: