Încă un gorjean prins cu droguri în Banat

Tribunalul Timiș a admis pe 3 august cererea DIICOT privind confiscarea specială și distrugerea unei cantități mici de droguri de la un tânăr gorjean.

Potrivit procurorului de caz, la data de 30.11.2018, la controlul de securitate efectuat după o cursă cu avionul de la București, a fost depistat suspectul S.B.F. “deținând în bagajul de mână următoarele bunuri: un grinder prevăzut cu urme de fragmente vegetale de culoare verde olive susceptibile a fi cannabis; 8 (opt) capsule transparente cu substanță pulverulentă de culoare albă; o fiolă cu spatulă, conținând urme de substanță albă pozitiv cocaină; o folie conținând 5 capsule ”Profertil”; o folie conținând 9 comprimate filmate „Noopril 800 mg"; o folie conținând 9 comprimate ''Bromazepam LPH 3 mg". Probele au fost ridicate în vederea expertizării de specialitate”.

Anumite probe nu conțineau substanțe interzise, altele da, acestea din urmă fiind supuse confiscării speciale.

Tânărul S.B.F. a scăpat de dosarul penal. Acesta a mărturisit în timpul anchetei că a consumat o singură dată respectivele substanțe, la o petrecere privată. Procurorul a decis astfel clasarea cauzei.

“Procurorul a concluzionat că, în urma analizei probatorului format din raportul tehnico-științific, procesul verbal de depistare și constatare flagrantă a faptei, a rezultat, fără dubiu, existența faptei, însă a apreciat că nu există un interes public în urmărirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, pentru care s-a început urmărirea penală”, se arată în decizia instanței, care poate fi contestată. (A.A.)

Vizualizări: 4,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: