Condescu: „Electra va salva mii de locuri de muncă”

Reorganizarea sectorului energetic va salva mii de locuri de muncă în Gorj, atât din minerit şi energie, cât şi din societăţile care prestează servicii pentru minerit. Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Minere Energie, spune că înfiinţarea companiei energetice Electra este cel mai bun lucra care se putea întâmpla gorjenilor.

„Reorganizarea producătorilor de energie realizată acum de guvern este încununarea eforturilor noastre, ale sindicatelor, de zece ani încoace”, a spus Marin Condescu. Liderul sindical a precizat că de foarte multe ori au fost foarte aproape de această realizare, dar de fiecare dată conjunctura politică nefavorabilă a stricat totul. Condescu şi-a exprimat speranţa că măcar de această dată politicienii vor sta în banca lor şi nu vor bloca demersurile privind înfiinţarea noilor companii energetice.

Marin Condescu susţine că înfiinţarea companiei Electra este cel mai bun lucru care li se putea întâmpla gorjenilor. În noua companie vor lucra 22.000 de oameni, din care 18.000 sunt afiliaţi la sindicatul condus de Condescu. Liderul sindical susţine că, în aceste condiţii, pârghiile de decizie vor rămâne la nivelul judeţului Gorj, chiar dacă sediul social va fi la Bucureşti. „Cel mai important este faptul că sucursala minieră va avea sediul la Târgu Jiu”, a precizat Condescu.

Un avantaj al fuziunii îl reprezintă faptul că vor fi mai mulţi bani pentru investiţii, ceea ce înseamnă păstrarea locurilor de muncă. În privinţa salariaţilor, aceştia vor fi avantajaţi şi de faptul că vor cumula drepturile câştigate prin contractele colective de muncă de mineri şi energeticieni. Despre programele de restructurare, Condescu a precizat că este necesar ca acestea să continue, dar cu acordarea de drepturi şi facilităţi la disponibilizare.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: