Parcarea de 8 milioane de euro a rămas în aer

Dumitru Huidu, omul de afaceri care intenţiona să construiască o parcare supraetajată în municipiul Târgu-Jiu, acuză primăria că nu a respectat înţelegerea, iar lucrările nu au putut fi demarate. Omul de afaceri îşi propusese să construiască parcarea la Piaţa Centrală, dar primăria nu a asigurat terenul, susţine acesta. Reprezentanţii primăriei spun că investitorul că nu mai are forţa financiară să demareze lucrarea. Pentru construirea parcării suma necesară se ridică la 8 milioane de euro, iar lucrarea ar fi trebuit să înceapă din februarie.

Lucrările la parcarea supraetajată din Târgu-Jiu nu vor începe prea curând. Omul de afaceri Dumitru Huidu susţine că dispune de bani pentru a demara lucrările, dar sunt probleme cu planurile cadastrale care în această zonă se suprapun. „Am făcut o grămadă de adrese către primărie, iar cei de la Cadastru spun că terenul din spatele halei de carne este cu şase numere cadastrale suprapuse, care nu se rezolvă de trei ani ”, spune Dumitru Huidu.

„Ei au scos la licitaţie un teren pe care nu l-au avut în cadastru“

Omul de afaceri susţine că poate asigura finanţarea proiectului, dar că nu se poate apuca de lucrări pentru că primăria nu a demolat centrala termică care se află pe teren. „Nu există problema finanţării investiţiei, problema este că nu pot să intru în posesia terenului. Nu mai vorbesc de centrala termică pe care au uitat să o scoată din patrimoniul public de doi ani, dar nu au demolat centrala nici până acum, chipurile că nu au bani, deşi au alocat 500 de milioane de lei pentru acest lucru”, a mai adăugat Huidu.   

Huidu susţine că primăria cunoaşte aceste probleme, dar că nimeni nu face niciun efort pentru a clarifica lucrurile. „Ce au ei de făcut la primărie nu se poate îndrepta mai repede de şase luni. Eu i-am ameninţat că îi dau în judecată, dar nu am făcut acest lucu. Nu au fost în stare patru ani să rezolve problema cadastrului. Ei au scos la licitaţie teren pe care nu l-au avut în cadastru. Am făcut eu, deşi nu aveam nicio obligaţie, cadastru la piaţa ruşilor şi celălalt teren, dar nu pot să fac pe centrala termică, nefiind demolată şi nu pot nici în spatele halei de carne pentru că este cu şase suprapuneri pe el”, a mai adăugat Huidu.  

„Se pare că investitorul de la Târgu Jiu are  probleme financiare”

Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, susţine că lucrările nu încep pentru că investitorul se confruntă cu probleme financiare. „Se pare că investitorul de la Târgu Jiu se confruntă cu probleme financiare. Noi am eliberat terenul şi urmează să vedem ce mai putem face pentru a demara această investiţie. Avem periodic discuţii cu investitorul ca să facem această parcare pentru că este nevoie de ea“, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, Ramona Evulescu.

Aceasta spune că primăria a asfaltat terenul din spatele halei de carne pentru că erau gropi şi cetăţenii nu aveau unde să parcheze maşinile. „Am decis să asfaltăm terenul pentru că nu puteam să lăsăm gropi, după ce am mutat agenţii economici. Oricum, în zonă sunt probleme cu locurile de parcare aşa că am asfaltat terenul şi am făcut parcare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: