Alertă! Râie şi păduchi în şcolile din Gorj

Medicii epidemiologi s-au luat cu mâinile de cap în urma controalelor efectuate în şcolile din Gorj. Inspectorii sanitari au depistat în urma triajului făcut la începutul fiecărui an şcolar sute de elevi cu păduchi sau râie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că nu au cunoştinţe despre aceste cazuri descoperite de inspectorii sanitari pentru că intră în atribuţiile directorilor să anunţe, ceea ce nu s-a întâmplat până în acest moment.

Liber de la şcoală

Ca la fiecare început de an şcolar, medicii epidemiologi au mers în instituţiile de învăţământ din Gorj. Au fost verificaţi peste 70.000 de elevi din cele aproximativ 770 de instituţii şcolare atât din mediul urban cât şi din cel rural.  În urma triajului epidemiologic s-au găsit în colectivitate sute de elevi cu probleme de sănătate, 70 cu păduchi şi un caz de râie, majoritatea fiind din mediul rural. „Ca în fiecare an medicii epidemiologi merg în şcolile şi liceele din Gorj, pentru a face triajul epidemiologic. Aceste controale s-au făcut în luna septembrie, dar acum au fost centralizate toate datele şi se pare că au fost găsiţi 70 de copii cu păduchi şi un elev cu râie”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Aceştia au fost excluşi temporar din colectivitate pentru ca ceilalţi elevi să nu se molipsească de la ei. Medicii epidemiologi le-au dat şi tratament şi speră ca pe viitor aceste cazuri să fie mult mai puţine. „Elevii descoperiţi cu râie şi păduchi au fost izolaţi, li s-a dat tratamentul necesar şi s-au reîntors în colectivitate. În prezent, nu mai este niciun caz de acest gen şi sperăm ca nici pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de situaţie. Cele mai multe cazuri s-au descoperit în mediul rural”, a precizat Elena Piţian.

Directorii nu au anunţat Inspectoratul

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au aflat de la jurnaliştii noştri despre aceste situaţii descoperite în unităţile de învăţământ deşi directorii instituţiilor avea obligaţia să le anunţe. „Noi nu ştiam de aşa ceva, acum am aflat de la dumneavoastră. La inspectorat nu s-a făcut nicio sesizare de acest fel din partea directorilor instituţiilor de învăţământ unde s-au găsit elevii cu râie şi păduchi, deşi ei aveau obligaţia să facă acest lucru”, susţine Justin Paralescu. Justin Paralescu spune că va avea o discuţie cu directorii instituţiilor de învăţământ unde au fost descoperiţi elevii cu râie şi păduchi pentru a vedea de ce au fost ascunse aceste cazuri.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: