Condescu: „Nu deblochez salariile până la prima victorie!”

Situaţia tensionată de la Pandurii s-a mai liniştit aseară prin plecarea a doi dintre „puciştii” care au venit cu revendicări la conducerea clubului. Rus şi Mândrean vor fi urmaţi azi probabil de alţi doi jucători care au mai multe revendicări decât realizări în acest sezon, Simion şi Piţurcă. Preşedintele Marin Condescu este ferm pe poziţie şi spune că poate pleca şi toată echipa, va continua lotul cu juniori şi va merge mai departe tot cu Sorin Cârţu. Ieri au fost aduşi deja de la echipele de juniori încă patru jucători care s-au antrenat sub comanda lui Sorin Cârţu. 
Cunoscut ca bun negociator, preşedintele Marin Condescu a aplanat conflictul apărut în vestiarul echipei Pandurii la sfârşitul săptămânii trecute convocând mai întâi la discuţii cei trei căptani de echipă şi discutând apoi şi cu antrenorul Sorin Cârţu. „Am chemat la mine căpitanii de echipă, Rus, Stângă şi Păcurar să-i întreb ce probleme au iar ei s-au plâns doar de blocarea salariilor şi primelor. Mi-au cerut să le deblochez plata drepturilor financiare, în nici un caz nu s-a pus problema schimbării antrenorului cum s-a speculat. Am discutat doar pe acest subiect, ei vor să le deblochez primele şi salariile, însă nu încalc regulamentul pe care ei îl ştiu foarte bine. Le-am mai citit o dată acest regulament şi cred că şi l-au însuşit şi nu vor mai fi probleme.” Preşedintele Pandurilor a precizat că a avut apoi discuţii realiste şi cu antrenorul Sorin Cârţu căruia i-a expus care e exact situaţia şi l-a anunţat că nu va mai debloca salarile şi primele până la intrarea în obiectiv: „Au fost şi cu Sorin nişte discuţii realiste. I-am spus lui Cârţu că nu deblochez drepturile până la următoarea victorie. Nu am ce face dacă ei au adus echipa aici, tot ei trebuie să o scoată. I-am transmis şi lui Cârţu că nu mă interesează care-i atmosfera la echipă dar nu voi debloca primele şi salariile până nu vor obţine o victorie în deplasare. Cu Sorin m-am sfătuit cum să redresăm echipa pentru că lotul este foarte numeros şi cei care nu joacă sunt nemulţumiţi şi creează tensiuni. Avem şi un lot numeros pentru că ne-am gândit la început că avem nevoie de un lot mai mare deoarece apar suspendări sau accidentări. Dar până acum am fost ocoliţi de astfel de probleme aşa că sunt variante suficiente pe bancă. Să vedem echipa acum în următorul meci, să vedem cum vor juca pentru că vreau atitudine de la ei. Dacă obţin trei puncte la FC Argeş le voi achita salariile la zi. Trebuie să recuperăm punctele pierdute cu FC Timişoara, meciul în care le reproşez de la atitudine până la rezultat. Cu Unirea Urziceni, Dinamo şi FC Braşov nu am ce să le reproşez. Le-am explicat că astea sunt condiţiile iar cine nu vrea să le accepte e liber să plece. Semnăm când vor ei o convenţie, nu cer nici un ban pe ei şi îi las să plece liberi de contract.” Preşedintele Condescu a mai precizat că jucătorii pot beneficia conform regulamentului semnat de aceştia de prime numai dacă se clasează pe locurile 6-10. După ce iniţial unii dintre jucători au semnat un tabel prin care voiau să devină liberi de contract, ulterior aceştia şi-au retras cererea comună şi au ieşit la antrenamente. Ieri însă doi dintre cei nemulţumiţi de blocarea salariilorşi primelor, Mândrean şi Rus au fost de acord cu rezilierea contractului, azi urmând să se poarte discuţii şi cu Piţurcă şi Simion în acest sens. 


Rus confirmă, Piţurcă se decide azi

Doi dintre jucătorii care au revendicări salariale şi care au ales să plece de la Pandurii, Rus şi Piţurcă, au fost cei mai vehemenţi în ultimele zile atacând problema de pe poziţii de forţă şi ameninţând că pleacă de la echipă. Conducerea este la un pas de a le accepta cererile ieri deja fiind semnate două contracte de reziliere iar azi fiind aşteptaţi la discuţii alţi doi jucători. 

Fundaşul Alin Rus a recunoscut aseară faptul că vrea să plece de la Pandurii şi a precizat că azi va pune şi el semnătura pe contractul semnat deja de preşedintele clubului: „E foarte adevărat că vreau să plec de la Pandurii, voi oferi mai multe detalii mâine cînd vom şi perfecta ultimele acte şi se va rezilia contractul meu cu Pandurii. Deocamdată pe contract nu este decât semnătura domnului Condescu, urmează ca să semnez şi eu. Sunt hotărât să plec de la Pandurii cât mai repede iar de data asta plec definitiv şi irevocabil! O să vorbiesc şi o să spun mai multe după ce o să semnez reziliarea contractului.”
Şi atacantul Alexandru Piţurcă a explicat care e povestea excluderii sale de la pregătire, ţinând săprecizeze că el a avut doar revendicări salariale: „Mi s-a spus că nu mă mai antrenaz cu echipa pentru că am fost exclus din lot. Nu mi s-a dat nici o explicaţie, probabil pentru că i-am spus domnului preşedinte despre primele pe care le mai avem de primit şi de salarii. Dacă aşa consideră cei de la club că nu mai trebuie să fie primit la antrenamente un jucător care îşi cere drepturile, asta e situaţia. Pentru mine a fost doar acest aspect al primelor şi salarilor. Nu pot spune exact cât dar e vorba de primele de anul trecut de la două meciuri iar salariul era doar cel de luna trecută şi acum trebuia să-l achite pe luna în curs deci cam pe două luni. Nu ştiu exact cine mai e în această situaţie, eu ştiu doar de Simion că nu a fost primit la antrenamente. Rus şi Mândrean deja şi-au luat la revedere de la echipă.” Piţurcă nu e decis ce va face pe viitor şi încă se mai gândeşte dacă va alege să plece pentru că în acest caz nu va mai putea juca în retur la nici o echipă: „Nu ştiu ce voi face, se pare că domnul preşedinte deja vrea să mă lase să plec liber de contract şi fără nici o pretenţie din partea clubului. Eu voi analiza situaţia şi mă gândesc că nu mai pot juca pentru altă echipă până la vară şi asta e cel mai grav pentru mine.”





Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: