Condescu: „Nu-i cer altceva lui Sorin Cârţu decît ca echipa să joace fotbal!”

Preşedintele Marin Condescu este îngrijorat că Pandurii nu mai joacă fotbal, concluzionând acest lucru după ce echipa a pierdut al doilea meci pe teren propriu. Oficialul spune că şi suporterii echipei sunt îngrijoraţi şi de aceea au taxat echipa la finalul jocului cu Oţelul. Acesta cere jucătorilor şi antrenorilor să rezolve rapid situaţia creată şi să joace fotbal.

Nu vor da nici o garanţie pentru Dinamo

Reporter: Avem de dat bani la Dinamo, 5000 de euro garanţie, pentru a putea juca meciul cu Dinamo?

Marin Condescu: Nu avem de dat bani nici la Dinamo şi nici altei echipe sau la altcineva pentru a juca, avem bani doar pentru noi.

Rep.: Dar ce înţelegere aveţi cu cei de la Dinamo, când se va plăti acel milion de euro?

M.C.: Dacă vom pierde în civil şi la TAS vom plăti banii. Dar nu acum, ci atunci când vom pierde. Nu vom da nici un ban înainte de a se pronunţa instanţa civilă sau TAS, dar noi sperăm să se judece cât mai repede în amebele instanţe. Până în ianuarie este timp destul să se judece. Dar nu vom plăti de la club absolut nici un ban. Încă de acum 2-3 luni am spus că doar dacă pierdem în civil vom plăti. Asta e viaţa, nu întotdeauna dacă ai dreptate înseamnă că şi câştigi. Asta a fost înţelegerea făcută cu Dinamo. Dacă vom pierde vom plăti din drepturile TV.

Rep.: Veţi face o excepţie şi veţi motiva suplimentar jucătorii pentru meciul cu Dinamo?

M.C.: Nu voi face nici o excepţie. De fiecare dată, la fel cum a fost şi înainte de meciul cu Steaua, că nici nu le fixez cât le dau primă, să bată ei şi le dau cât cer. Şi nu pot să spună că la Steaua nu au putut să bată pentru că au avut toate condiţiile să bată.

Stategie păguboasă în Cupa României

Rep.: Despre această strategie pe care s-a bazat antrenorul pentru cupa României ce spuneţi?

M.C.: Că e păguboasă. Este a doua oară când am făcut aceeaşi greşeală la fel ca şi anul trecut. Dar este clar o atitudine care trebuie schimbată. În afara de faptul că s-a dus Bejinaru la Iaşi, tot Sorin a făcut echipa. Dar dacă l-a trimis acolo trebuia să-l lase să facă echipe din jucătorii pe care îi avea la dispoziţie. Oţelul a jucat şi în cupă 120 de minute şi au venit mai proaspeţi ecât noi. Anul trecut am făcut aceeaşi greşeală la Vaslui şi am pierdut. N-am văzut de ce am ales această strategie pentru că tot am pierdut meciul cu Oţelul. Dar eu nu am luat faptul acesta ca o comoditate ci ca o strategie pentru a pregăti meciul cu Oţelul. Şi l-am pregătit atât de bine că l-am pierdut. E clar că s-a greşit.

Rep.: Vă îngrijorează forma slabă a jucătorilor în acest moment?

M.C.: Nu e vorba aici de formă slabă a jucătorilor. Din punctul meu de vedere Pandurii Târgu Jiu are jucători în formă dar din păcate, jucătorii care sunt în formă nu joacă. Nu găsesc nici o explicaţie pentru faptul că acei jucători care evoluează foarte bine într-un meci apoi sunt eliminaţi şi nici în lotul de 18 nu mai sunt incluşi. Dar astea le discut eu cu antrenorul şi poate eu în ignoranţa mea nu ştiu multe lucruri. Dar din punctul meu de vedere, jucători de la Panduri nu au nici un motiv să n u fie mobilizaţi ca să câştige meciurile. Jucătorii nu au nici o scuză pentru modul în care au evoluat. Inclusiv forma slabă a unora dintre ei care nu au mai putut în repriza a doua trebuia să fie evitată de antrenor. Nu pot înţelege de ce un jucător nu spune când nu mai poate. Dar şi antrenorii secunzi care stau acolo pe bancă au şi ei rolul să observe când un jucător nu mai poate. Poate Sorin e foarte concentrat dar viziunea de anasamblu o au şi antrenorii secunzi.

„N-am jucat fotbal dar am avut noroc”

Rep.: Îi reproşaţi antrenorului faptul că a renunţat prea uşor la unii dintre jucătorii din lot?

M.C.: Nu îi reproşez absolut nimic. Dar asta nu înseamnă că în lojă cu mine trebuie să stea jucători care sunt în formă. La meciul cu Oţelul au stat cu mine Nalaţi şi Stancu. Nu-l mai pun pe Raskovic că e accidentat. Dar dacă nu era el era Tilincă. Nu-i cer altceva lui Sorin Cârţu decît ca echipa să joace fotbal! Cel mai îngrijorător lucru pentru noi, în afară de meciurile cu CFR şi FC Vaslui, este că noi n-am jucat fotbal dar am avut noroc. Nu jucătorii sunt de vină pentru pierderea meciului cu Intenaţional şi a celui cu Oţelul. Nu antrenorii sunt de vină şi nici jucătorii de rezervă. Toţi au aceeaşi vină iar principala sarcină de rezolvare a acestei situaţii îi revine lui Sorin Cârţu. Nu l-a întrebat nimeni niciodată la Pandurii ce echipă face, pe cine foloseşte, de ce nu îi bagă, pe jucători care a spus că îi fac atmosferă proastă i-am lăsat să plece dar exact ce s-a întâmplat în aceste două meciuri dă impresia că echipa decuplează de la ceea ce trebuie să joace. Nici măcar ca un joc amical nu-l tratează că acolo ar juca mai bine. Unii dintre ei îl tratează ca pe un joc pe care vor să-l piardă.

Rep.: Dar atmosfera din vestiar nu este acum tensionată?

M.C.: Atmosfera din vestiar nu o pot face eu ci doar căpitanul de echipă care îşi asumă acest rol şi nu e doar simbolic căpitan. Iar principala sarcină de a face atmosferă bună în vestiar este a antrenorilor iar Pandurii au patru antrenori secunzi.

Rep.: Vă aşteptaţi la o victorie în meciul cu Dinamo?

M.C.: Da, dar mă aşteptam şi la cel cu Oţelul Galaţi. Pentru că de aceea am ieşit la luptă. Poate ne-a ameţit prea mult faptul că am obţinut rezultate favorabile din primele etape. Am pierdut două meciuri acasă şi ar trebui să-i pună pe gânduri pe jucători şi antrenori reacţia publicului că nimeni nu ar fi spus nimic dacă am fi pierdut cu FCR sau am fi făcut egal. Acolo au jucat fotbal dar cu Oţelul au jucat doar prima repriză.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: