Condescu: Pandurii are resurse şi poate ieşi din insolvenţă!

Pandurii Târgu Jiu va avea de trecut un ultim hop înainte de aflarea verdictului final în procesul de faliment în luna aprilie, să recupereze şi banii de la Primăria Târgu Jiu. Următorul termen de judecată pentru panul de reorganizare al clubului Pandurii este programat pe data de 20 aprilie, atunci când clubul ar putea porni pe un nou drum sau ar putea intra în faliment.

Principalul creditor al clubului Pandurii, fostul preşedinte Marin Condescu, a explicat la Accent Tv, ce ar trebui să se întâmple la Pandurii şi cum a ajuns echipa să supravieţuiască până în 2022, deşi mulţi o vedeau în faliment încă din 2016. Condescu spune că nu va cere falimentul echipei Pandurii chiar dacă va pierde toţi banii pe care îi are de încasat.

Reporter: Sunteţi angrenat, alături de Pandurii, în mai multe războaie, Cât contează această victorie de etapă obţinută după ultimul proces?

Marin Condescu: Dincolo de latura financiară a lucrurilor, care este pe cale de rezolvare, este şi cea a sentimentelor. Această echipă ce reprezintă un simbol pentru suporteri din 1962, sau chiar mai dinainte, dar, din păcate a devenit un ghimpe, un spin pentru oficialităţile din judeţul Gorj. Aceştia au lansat continuu ideea că ei se luptă cu un singur om, cu Condescu. Dar eu oricând aş putea să plec de aici dacă echipa aceasta ar deveni ceea ce îşi doresc suporterii şi nu ceea ce îşi doresc ei. Da, am şi eu de încasat bani dar eu vreau să trăiască echipa în primul rând. Şi nu am cerut niciodată şi nu voi cere falimentul echipei Pandurii chiar dacă voi pierde toţi banii!

Rep.: Ce se va întâmpla cu aceste cereri de faliment venite de la Iordănescu şi Răducan, pentru că nu vor fi retrase, oamenii îşi vor duce ideea până la capăt?

M.C.: Da, dar falimentul are două etape, şi oameni mai inteligenţi decât ei, care sunt foştii jucători şi oameni care au de primit bani, am găsit împreună soluţia şi vom merge pe această direcţie. Iar administratorul special numit dintre specialiştii de la CEO, un om care are specialitatea necesară, dintr-o dată şi-a dat seama cum stau lucrurile şi şi-a dat seama că acest club are forţa necesară şi resursele, să iese din insolvenţă. Pandurii are resurse şi poate ieşi din insolvenţă!

Rep.: Ce ar trebui să se întâmple până pe 20 aprilie cu Pandurii?

M.C.: Primul lucru care ar trebui să se întâmple în perioada următoare este ca factorul politic local prin oamenii care conduc instituţii ale statului să îşi dea seama ce îşi doresc cu adevărat suporterii de fotbal din Târgu Jiu. Primăria, respectiv UAT Târgu Jiu va trebui să nu mai caute metode penale de a nu îşi plăti cotizaţiile iar administratorul judiciar trebuie să îşi intre în rol şi să recupereze această creanţă fără să mai apelăm la executorul judecătoresc. Dacă nu o vor face vom apela din nou la executor şi vor plăti din nou şi executorul. Chiar dacă clubul ar intra în faliment membrii asociaţi trebuie să dea aceşti bani, şi nu numai pe aceştia, ci chiar mai mulţi. Am trecut de etapa aceea din 2016 când Pandurii intrase în insolvenţă dar aveam speranţe şi aveam vise şi soluţii.

Era atunci aproape imposibil de explicat cum de o echipă care jucase în cupele europene şi care fusese lăsată, inclusiv de către preşedintele Mihai Prunariu, în 2015, pe plus, putea să ajungă într-un an de zile la insolvenţă. De fapt factorul local a vrut atunci ca şi fotbalul să dispară, la fel ca şi handbalul şi baschetul.

Nu trebuie uitat că şi cele două echipe au fost la fel ca Pandurii, cu rezultate foarte bune şi în doi ani de zile au dispărut, inclusiv cu acordul ANAF-ului. ANAF avea de încasat peste 60 de miliarde de la aceste echipe dar au fost de acord cu dispariţia lor definitivă.

Rep.: Mulţi nu vedeau Pandurii ajungând până aici, în 2022....

M.C.:  În 31 martie se împlinesc cinci ani de zile de când a început planul de reorganizare al clubului Pandurii dar s-a mai adăugat un an datorită unui factor foarte dificil pentru toată lumea. Multe nenorociri a adus pandemia dar pentru Pandurii, dacă nu ar fi fost un an de zile nu s-ar fi prelungit planul nostru de reorganizare. Mai mult decât atât, am pornit procesul de recuperare a creanţelor de la cei care se angajau atunci, în 2014, 2015, 2016 că finanţează această echipă şi defilau cu Iordănescu şi Răducan.

Am obţinut, în martie 2021, ceea ce eram convinşi de la început că vom obţine şi nu aveau cum să păcălească justiţia din România. Aşa am ţinut echipa pe lina de plutire, şi activitatea, pentru că dacă Pandurii dispărea pe plan sportiv eu cred că clubul ar fi murit definitiv!

Vizualizări: 2,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: