Prefectul demis de Gorj și-a prezentat bilanțul

Lupta politică de la nivel național și ruptura Guvernului a făcut ca mai mulți prefecți din țară să părăsească funcțiile pe care le-au deținut. Și prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a fost nevoit să plece din Palatul Administrativ și asta după ce USR-PLUS s-a retras de la guvernare.  În cadrul unei conferințe de presă, fostul prefect a enumerat câteva lucruri pe care a reușit să le facă, dar și ce planuri ar avea pe viitor.

Reporter: Ce ați reușit să faceți în mandatul de prefect?

Corneliu Răducan Morega: Doresc să vă reamintesc câteva dintre acțiunile pe care le-am făcut în cele 6 luni de mandat. Vreau să vă spun că am redat corpului de control al Prefecturii Gorj acea demnitate de care nu mai beneficia. L-am adus în prim plan. În ultima perioadă am reușit să mai aduc pe cineva alături de acel angajat. Era un singur om. Am început cu acțiunea la Serviciul de Ambulanță Gorj, apoi am început cu groapa de gunoi a orașului. S-a deschis pentru prima dată în ultimii ani Transalpina cu două săptămâni înainte de termen și s-au montat parapeți pe Transalpina. Am deblocat și lucrarea de la Lainici, dar cele de la centura Târgu Jiului.

Reporter: Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră?

C.R. Morega: A fost o perioadă interesantă. Am cunoscut oameni capabili, am cunoscut oameni și mai puțin capabili. Plec cu un regret. S-au legat anumite prietenii acolo, relațiile interumane generează o anumită emoție. A fost o experiență plăcută, bună pentru mine care îmi va folosi în mod cert în relațiile mele cu oamenii.

Reporter: Vă mai gândiți să candidați și pentru o altă funcție pe viitor?

C.R.Morega: Așa cum am spus, voi candida pentru Senatul României alături de colegul meu Radu Miruță. Cu siguranță voi face acest lucru.

Reporter: Ați mai vrea să vă reîntoarceți la conducerea Prefecturii Gorj?

C.R.Morega: Să nu punem căruța înaintea cailor. Rămâne de văzut ce va fi pe viitor.

Notă: În cazul în care Florin Cîțu nu va mai fi premier, iar alianța PNL-USR se va reface, Corneliu Răducan Morega ar fi din nou propunerea pentru fotoliul de prefect al județului Gorj, conform spuselor liderului USR Gorj, Radu Miruță.

Vizualizări: 6,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: