Morega (Motru): Ne-au mințit și ne-au dus cu preșul

Solicitări peste solicitări, însă fără rezultat. Cu această situație se confruntă Primăria Motru. Edilul Cosmin Morega spune că a solicitat o sumă destul de importantă de bani din Fondul de rezervă al guvernului, tocmai pentru a rezolva o problemă financiară a UATAA Motru. Într-un interviu la Radio Infinit, primarul a declarat faptul că nu a primit niciun leu și crede că este vorba despre o răzbunare.

Reporter: Câți bani ați solicitat și câți ați primit?

C. Morega: Am solicitat 13 milioane. Printr-o notă de fundamentare, Ministerul Dezvoltării a accentuat această necesitate, prin adresa trimisă domnului Dan Vîlceanu, Ministrul Finanțelor, spunându-i prin ce dezastru trece această societate. Cu toate acestea, nici nu apărem pe anexă. Nu au alocat niciun leu pentru această societate care este condusă de un membru PNL. Această uzină a primit de la toate guvernele sumele necesare de fiecare dată, indiferent de culoarea politică a primarului.

Reporter: De ce credeți că nu s-a alocat niciun leu?

C. Morega: Consider că este vorba strict despre o răzbunare a fostului primar de Motru, mână-n mână cu domnul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu. Ceea ce se întâmplă este un dezastru pentru zona Motru și un atac la sănătatea cetățenilor. Această societate este în pericol să mai poată funcționa corespunzător.

Reporter: Ce o să faceți în această situație?

C. Morega: Îi asigur pe cetățenii din Motru că voi aloca un milion de lei pentru această societate. Le voi demonstra că îmi pasă de cetățeni, chiar dacă voi fi nevoit să sistez anumite investiții sau să nu pot acorda salariile angajaților din primărie. Trebuie să începem să furnizăm agent termic și apă caldă oamenilor. Guvernul ne-a mințit în toată această perioadă de aproape un an. Ne-au păcălit și ne-au dus cu preșul. Nu am primit nimic. Ministerul de Finanțe nu a făcut nimic în acest sens. Banii veneau pentru UATAA, nu pentru primărie.

Vizualizări: 10,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: