Condiţii mai bune de studiu pentru elevii Colegiului Tehnic Mătăsari

Cei circa 1300 de elevi ai Colegiului Tehnic din Mătăsari vor studia în condiţii mai bune începând cu anul şcolar viitor. Asta pentru că se lucrează de zor la modernizarea unităţii. Cu sprijinul autorităţilor locale, care au alocat sume de la bugetul local, conducerea unităţii a început lucrările de înfrumuseţare a interiorului clădirii. 

Cursanţii Colegiului Tehnic Mătăsari vor găsi unitatea şcolară schimbată la întoarcerea la clasă, în luna septembrie. Asta pentru că pe perioada vacanţei se lucrează la modernizarea interiorului clădirii. Autorităţile locale au găsit resurse financiare pentru a sprijini unitatea astfel încât să se poată face reparaţii şi îmbunătăţiri. Se va lucra la înlocuirea vechilor lambriuri cu unele noi, ce vor fi încastrate în perete. Pe pardoseala holurilor liceului se va monta gresie, iar grupurile sociale vor fi recondiţionate. „În general, cu toate locaţiile de învăţământ stăm bine. Se fac mici modernizări la liceu. Pe holuri se va pune gresie, faianţă. Băile care au fost distruse în perioada anului şcolar se remediază şi anumite lambriuri care s-au distrus pe holuri se vor face până la sfârşitul vacanţei, pentru ca noul an şcolar să îi prindă pe copii cu această şcoală bine dotată şi pentru ca desfăşurarea anului de învăţământ să aibă condiţiile necesare pentru a învăţa cât mai bine. Noi am alocat circa 200-300 de mii lei pentru aceste modernizări”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.

Autorităţile locale dau asigurări că până la începerea anului şcolar lucrările de modernizare vor fi finalizate. De noul aspect al liceului se vor putea bucura şi cele circa 100 de cadre didactice şi personalul didactic auxiliar, ce sunt implicate în activitatea educaţională a elevilor.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: