Trăiesc în mizerie din cauza CE Oltenia

Câteva zeci de cetăţeni din cartierul Vârţ al oraşului Rovinari sunt nevoiţi să stea în mijlocul dejecţiilor din cauza reţelei defectuoase de canalizare. Conducta este a Complexului Energetic Oltenia, care nu a finalizat-o. Aşa se face că de fiecare dată când plouă apa cu fecale bălteşte la porţile oamenilor, care în cea mai mare parte sunt cetăţeni strămutaţi din alte localităţi, care şi-au dat terenurile pentru activitatea minieră.

În cartierul Vârţ al oraşului Rovinari sunt probleme majore cu reţeaua de canalizare. Lucrările la conductă, începute de CE Oltenia, nu au fost finalizate, apa menajeră nefiind deversată în vreun colector. De fiecare dată când plouă, apa cu dejecţii refulează la porţile oamenilor şi pe stradă. Terenurile sunt proprietatea complexului, iar conducta nu a fost predată primăriei oraşului Rovinari. Localnicii din zonă spun că nu mai suportă să stea cu mizeriile la poartă şi că se gândesc serios să sesizeze autorităţile de mediu în speranţa că astfel această problemă va fi soluţionată. „Oamenii au wc-uri racordate la canalizare şi nu este străpungerea făcută peste stradă. Mizeriile din canale, de fiecare dată când plouă, ies în stradă. Nu e terminată canalizarea făcută de pe vremea când era oraşul de carton. Eu o să fac o sesizare la Protecţia Mediului la Bucureşti, nu aici, că poate îi cunoaşte Ciurel. Îi amendează sigur. Nu se poate să stau cu rahaţii pe aici. Când plouă strada e plină, miroase îngrozitor. Acum o săptămână cei de la primărie au scos de 4-5 ori cu vidanja”,a  declarat Constantin Dascălu, localnic.

Oamenii le cer mai-marilor complexului şi autorităţilor să se implice. „Să termine conducta, să-i dea drumul, să meargă. De la mine n-are ce veni, că nu sunt legată la canalizare. Sunt copii mici, nu e normal să trăim în astfel de condiţii”, a spus Angela Novac, o altă localnică. 

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: