Nemţii scapă rovinărenii de maidanezi

Partenerii Asociaţiei Pro Animals din Germania vor să construiască un padoc la Rovinari. O delegaţie de nemţi a venit ieri la Rovinari unde a discutat cu administraţia locală în vederea încheierii unui parteneriat. Aceştia vor să înfiinţeze pe banii lor un adăpost de câini cu o capacitate de 350 de locuri. Autorităţile locale s-au angajat că le vor pune la dispoziţie un teren în vederea realizării acestui obiectiv.

O delegaţie de patru persoane de la Asociaţia Pro Animals Germania, alături de Carmena Şerbănoiu, preşedintele Pro Animals România, s-a întâlnit ieri cu factorii de conducere ai administraţiei locale din Rovinari pentru a discuta rezolvarea problemei câinilor comunitari. Reprezentanţii asociaţiilor pentru apărarea drepturile animalelor au vizitat locul unde se află adăposturile câinilor şi au propus încheierea unui parteneriat între administraţie şi cele două asociaţii. În urma discuţiilor purtate cu autorităţile locale, nemţii s-au arătat disponibili pentru a realiza o extindere a actualului padoc al oraşului, cu câteva sute de locuri. „Nemţii au fost încântaţi şi de infrastructura creată de noi în curtea fostului târg săptămânal, adăposturi, utilităţi: apă, curent, canalizare. Vor să încheiem un parteneriat astfel încât noi să le asigurăm cu titlu gratuit un teren lângă padocul nostru în care vor să dezvolte încă 350 de locuri pentru câini şi să adune, să sterilizeze şi să întreţină câinii din oraş. Urmează eventualele simulări de costuri după care sperăm să încheiem acest parteneriat”, a  declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Padocul de câini amenajat de primărie în oraş are o capacitate de circa 100 de locuri. Autorităţile locale s-au arătat încântate de propunerea ONG-urilor şi au spus că le vor pune la dispoziţie terenul necesar, mai ales că pe raza localităţii sunt câteva sute de maidanezi. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: