Angajaţii Minprest pleacă la muncă în străinătate

Un număr 16 angajaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari au solicitat suspendarea contractului de muncă pentru a merge în străinătate. Salariile mari oferite de angajatorii străini care fac angajări sezoniere i-au determinat pe aceştia să solicite concediu fără plată. Conducerea unităţii spune că salariaţii au dreptul să ceară maximum două luni de întrerupere a activităţii.

Salariile mici pe care le încasează salariaţii societăţii Minprest i-au determinat pe câţiva dintre ei să ceară concedii fără plată pentru a putea merge în sezonul estival să facă bani peste hotare. În prezent, 16 persoane sunt înregistrate ca fiind în concediu fără plată la cererea lor şi încă pe atâtea sunt în concediu de îngrijire copil. Conducerea Minprest Serv Rovinari spune că nu-i poate împiedica pe cei care doresc să-şi suspende activitatea pentru un timp, asta pentru că au acest drept, însă numai pentru o perioadă precisă. Plecările sezoniere afectează activitatea în unitate. Asta pentru că se impune angajarea de personal pentru perioade scurte şi de cele mai multe ori sunt chemaţi foştii salariaţi de la firmele prestatoare pentru CE Oltenia care s-au închis. „Cei care solicită din propria iniţiativă, conform Contractului Colectiv de Muncă, au 60 de zile la dispoziţie să stea în concediu fără plată. Nu sunt multe plecări. Dar, având omul şi locul, ne dă un pic peste cap activitatea, pentru că noi nu încasăm pe locurile respective. Suntem forţaţi pentru o lună-două să angajăm alte persoane. Vine două luni la lucru şi după aceea încetează contractul. Dai o speranţă. În locul acestora mai sunt persoane care au plecat de la Olservmin, de la Sind Jilţ. Mai aveau nevoie de câte o lună, două, ca să intre în şomaj şi îi băgăm pe cei care au dosare cu pământ”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest Serv Rovinari.

În prezent, societatea prestatoare pentru CE Oltenia numără peste 1500 de salariaţi. Salariul mediu brut în unitate este de 1100 lei.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: