Şcolile din Târgu Jiu, pregătite pentru noul an şcolar

Administraţia locală din Târgu Jiu a alocat anul acesta fonduri în sumă de aproximativ 3 milioane de lei pentru reparaţiile şi modernizările necesare în şcolile de pe raza municipiului, astfel încât şcolarii să studieze în mai bune condiţii în noul an şcolar.

Printre unităţile la care au fost aduse îmbunătăţiri la sălile de clasă, dar şi la clădiri se numără şcolile gimnaziale „Constantin Săvoiu” şi „Alexandru Ştefulescu”. „S-au executat reparaţii pe tot parcursul anului, de la revizuirea acoperişurilor,  a instalaţiilor sanitare, de încălzire, a amenajării unor grupuri sanitare noi, dar şi  reabilitarea holurilor şi a sălilor de clasă. S-a pus gresie, parchet, s-au efectuat toate utilităţile necesare confortului elevilor”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

La Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, elevii claselor pregătitoare vor studia în clase complet renovate. Cele cinci spaţii pregătite pentru ei au fost pictate, parchetul laminat a fost montat, iar grupurile sociale au fost înnoite.

Municipalitatea intenţionează să realizate o serie de obiective noi. Printre acestea se numără construirea a cel puţin trei unităţi de învăţământ preşcolar, o creşă în zona de Sud, o alta în fosta centrală termică din cartierul Griviţei şi una în zona Narciselor. Mai mult decât atât, este în plan şi extinderea grădiniţelor nr. 8  „Mihai Eminescu”, „Lumea copiilor”, „Constantin Brâncuşi”, „Vis de copil”, dar şi a Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, „Sfântul Nicolae”, cu fonduri europene.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: