Condiţii mai bune de studiu pentru elevii din Peştişani

Cei circa 630 de şcolari şi preşcolari din comuna Peştişani vor găsi la revenirea în bănci clasele curate şi igienizate. Asta pentru că în această perioadă, conducerea Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi”, care are în subordine toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei, a dispus realizarea de reparaţii şi igienizări în toate unităţile. Toate aceste lucrări s-au realizat cu sprijinul administraţiei locale care a asigurat resursele financiare pentru buna funcţionarea a unităţilor de învăţământ.

La nivelul comunei Peştişani funcţionează în prezent o Şcoală Gimnazială la Brădiceni, o alta la Boroşteni şi Grupul Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” care are în componenţă şi fosta Şcoală Gimnazială Nr.1 Peştişani. Mai funcţionează grădiniţe la Frânceşti, la Boroşteni, la Brădiceni şi alte două pe raza localităţii Peştişani.

Toate unităţile sunt pregătite în această perioadă pentru începerea anului şcolar. „În clădirea Şcolii Gimnaziale a liceului în prezent se lucrează pe sălile de clasă. Asta însemnând vopsire, dar cu lavabilă şi tot ce înseamnă reparaţii pentru sălile de clasă, igienizări. Pentru liceu, la fel se lucrează pe partea de curăţenie în special. Pe structurile de pe sate, acolo am început mai devreme cu reparaţiile, cu igienizarea,  chiar şi împrejurimile. S-a tuns iarba, copacii au fost toaletaţi. Suntem în toiul operaţiunilor pentru că vrem să fie totul în regulă la începerea anului şcolar”, a spus Laurenţiu Sandu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Peştişani.

Administraţia locală din Peştişani a pus un accent deosebit pe educaţia copiilor din comună. Pentru ca elevii să studieze în cele mai bune condiţii anual sunt alocate fonduri de la bugetul local pentru modernizări şi reparaţii, aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta. „Unităţile şcolare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. Anul acesta am alocat suma de 200 mii lei pentru cheltuielile de funcţionare a unităţilor de învăţământ de pe raza comunei. Lemnele încă nu au fost aduse, sunt în procedură de licitaţie. Au făcut în regie proprie reparaţii, igienizări la şcolile de pe sate, reparaţiile sobelor, acolo unde nu există încălzire centrală”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani. 

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: