Târgu Jiu: S-au călcat în picioare pentru tigăi ieftine

Greu de crezut, dar promoțiile la tigăi rămân în continuare de interes pentru cumpărători, o ofertă de acest gen făcută ieri la deschiderea unui magazin Carrefour în centrul orașului generând o buluceală pe care puțini o puteau anticipa. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a prinde măcar una dintre tigăile date cu 10 lei bucata, în cele din urmă grămezi de tigăi rămânând pe rafturi, asta pentru că erau suficiente pentru toată lumea.

Oameni care au stat liniștiți la coadă și și-au vorbit calmi până la ora 8 fără un minut au devenit dintr-o dată nervoși, grăbiți și dornici să ajungă primii la raftul cu faimoasele tigăi. Greu de explicat ce i-a determinat să se împingă unii în alții, dar e cert că la intrarea în noul magazin unii au ajuns pe burtă, ridicându-se cu greu de pe acolo și făcându-și cruce, nevenindu-le să creadă că așa ceva a fost posibil. Cei care au trecut cu brio de ușa de intrare au smuls repede câte un coș și au țâșnit în magazin direct unde se mutase coada de afară, fiind convinși că acolo e raftul cu tigăi.

Evident că instinctul nu i-a înșelat, unii luând și câte 6-7 tigăi. „Am luat șase pentru că am venit cu niște prieteni, pe care se pare că i-am pierdut pe aici prin magazin. Sunt și ei, am luat și pentru ei”, s-a scuzat un tânăr care avea coșul plin cu tigăi. În spatele lui, un domn în vârstă era fericit că prinsese patru tigăi. Știa clar pentru ce le-a luat. ”Una pentru fiul meu, una pentru fiica mea, alta pentru la țară și alta s-o avem aici la oraș, la bloc. Suntem destul de mulți, iar dacă ele sunt ieftine de ce să nu profităm și să luăm câte una pentru fiecare”, a spus clientul respectiv. Mulți alții au procedat la fel ca el, luând tigăi și pentru rudele sau vecinii de la țară, un așa chilipir fiind mai rar.

Tigăi suficiente

În timp ce gorjenii se buluceau la raftul cu tigăi, în magazin angajatele de abia făceau și ele față la căratul baxurilor cu tigăi noi pe care le aduceau la raftul cu pricina. Degeaba le-au spus oamenilor că sunt suficient de multe încât să apuce toată lumea că nu le-a prea crezut nimeni. După ce și le-au pus în coș, oamenii au început să studieze marfa și să se convingă că fac o afacere bună dând 10 lei pe o astfel de tigaie. Domnii au fost mult mai grijulii cu ceea ce cumpărau, dar nu de teamă că i-ar fi putut certa soțiile acasă că au luat, eventual, marfă proastă, ci pentru că urmau chiar ei să le folosească. „Mă uit la ea să văd cât e de bună pentru că eu o să fac ouăle în ea. Îmi dau seama imediat dacă e bună”, a spus, încrezător, unul dintre clienții magazinului.

coada_la_tigai

O doamnă mai în vârstă nu era interesată de calitatea tigăii, ci se bucura de faptul că prinsese una, fiind, de fapt, singură lângă raftul plin cu tigăi. Era atât de fericită încât cânta o melodia dedicată chiar tigăilor și clienților care se bulucesc în magazine în asemenea momente. „Ia tigaia, na tigaia, sau cum e cântecul ăla? Eu am acasă destule, dar pe asta am ținut neapărat să o cumpăr pentru că voiam o amintire de la inaugurarea magazinului și ce amintire mai frumoasă și mai practică puteam să am decât o tigaie frumoasă? O să le pot spune nepoților că asta e de la inaugurarea primului Carrefour la Târgu Jiu”, a spus pensionara.

URMEAZĂ

Nebunia de ieri de la raftul cu tigăi s-a mutat puțin mai târziu la casele de marcat, unde, evident, toată lumea dorea să plătească repede pentru a merge acasă și a prezenta noile achiziții. Cei care au ratat oferta au mari șanse să o prindă pe următoarea, Carrefour urmând să mai inaugureze toamna aceasta două magazine în oraș, dintre care un hipermarket în zona mall-ului aflat în construcție.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: