Motru: Contract semnat pentru reabilitarea căminului social

Autorităţile locale din Motru au mers ieri la Craiova pentru semnarea contractului de finanţare ce vizează reabilitarea şi modernizarea blocului social. În paralel, administraţia locală scoate la licitaţie lucrările, astfel încât până la finalul anului 2015, clădirea să poată fi dată în folosinţă cetăţenilor care au nevoie de o locuinţă. În prezent, sunt peste 150 de cereri depuse la primărie pentru o locuinţă socială.

Odată cu semnarea contractului de finanţare nu mai există niciun impediment pentru reabilitarea şi modernizarea căminului social, beneficiarii fiind cetăţenii fără venituri şi fără locuinţă. În prezent, această clădire este locuită doar la parter, acolo unde sunt găzduite circa 20 de familii. Alte circa 50 de familii aflate în impas vor putea locui în această clădire odată cu finalizarea lucrărilor până la etajul al patrulea. “Este vorba de unul dintre cele 5 proiecte aprobate în cadrul Programului Integrat de Dezvoltare Urbană. Am semnat contractul cu Agenţia Dezvoltare Sud-Vest Oltenia pentru acest obiectiv, iar în paralel am dat drumul deja la licitaţie. Există o presiune foarte mare legată de locuinţele sociale. Sunt foarte mulţi oameni care, din cauza imposibilităţii de a-şi plăti chiria sau întreţinerea la locuinţele pe care le au, solicită acest gen de locuinţă”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

La etajul I al acestui cămin social va fi amenajat un centru social în care îşi va desfăşura activitatea un medic şi câţiva asistenţi sociali. Mai mult decât atât, vor fi înfiinţate şi nişte camere pentru femeile agresate.

Cei care vor primi o locuinţă în acest cămin social vor beneficia de spaţii create după standardele europene. În plus, administraţia locală nu va percepe chirie celor care vor locui aici şi nici facturile pentru energia consumată nu vor trebui să le achite. Autorităţile locale estimează că până la finele anului viitor căminul social va fi pus la punct. “Finanţarea este de 2 milioane de lei, şi este din fonduri europene. Contribuţia consiliului local este de 2%. Lucrările vor trebui încheiate până la sfârşitul anului 2015. Căminul social va fi reabilitat atât pe exterior, cât şi pe interior”, a precizat primarul Dorin Hanu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: