Condiţiile drastice pentru ajutorul de încălzire lasă târgujienii în frig

Condiţiile drastice pentru a beneficia de ajutorul la încălzire a condus la un număr mai mic de solicitanţi la nivelul municipiului Târgu Jiu faţă de anul precedent. Doar circa 3.200 de persoane au solicitat acest sprijin de la stat în contextul în care anul trecut au existat peste 6000 de beneficiari pentru subvenţia la încălzirea locuinţei cu gaze sau cu lemne. Numărul doritorilor se presupune că trebuia să fie mai mare, mai ales că din acest an pot beneficia de ajutor şi familiile care folosesc aparatură electrică pentru încălzirea locuinţei.

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu au explicaţii în ceea ce priveşte reducerea numărului persoanelor care solicită aceste subvenţii pentru încălzirea locuinţei. „Referitor la autoturisme. Ca să poată beneficia de ajutor şi dacă deţin autoturisme, acestea trebuie să fie cu o vechime mai mare de 10 ani. Anul acesta avem un număr mai mic de cereri, considerăm că şi din motivul referitor la vechimea autoturismelor. Din discuţiile pe care le-am purtat cu cetăţenii, a rezultat că este un criteriu important pentru dumnealor. Alt motiv ar fi că prin ordonanţa 27 suntem obligaţi ca în acest sezon rece să primim cererile însoţite de documente. În sezoanele precedente nu exista această obligaţie pentru funcţionari. Noi solicitam depunerea documentelor pentru a evita situaţiile de diferenţe sau de declaraţii incomplete. În schimb, în acest sezon rece legislaţia ne obligă să primim cererea însoţită de documentele referitoare la locuinţă, la componenţa familiei şi veniturile realizate”, a declarat Alina Toader, directorul adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială, din cadrul primăriei Târgu Jiu.            

CERERI

Cereri de acordare a subvenţiei pentru încălzirea locuinţei pot fi depuse încă de acum trei săptămâni şi au fost înregistrate 3.171 de solicitări. 142 de cereri pentru sistemul de încălzire cu combustibili solizi, 44 pentru sistemul de încălzire cu energie electrică. La ultima categorie este obligatorie efectuarea anchetelor sociale în termen de 15 zile lucrătoare de la depunerea cererii.    

TERMEN

Data limită pentru până la care cetăţenii pot să depună cererile tip pentru a putea beneficia de ajutorul de încălzire pentru luna în curs este de 20 noiembrie.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: