Conducerea CE Oltenia exclude insolvenţa

CE Oltenia nu va intra în insolvenţă! Cel puţin acesta este mesajul noii conduceri a companiei energetice, transmis printr-un comunicat de presă. Administraţia a explicat că are nevoie şi de susţinerea salariaţilor pentru ca CE Oltenia să nu ajungă în situaţia Complexului Energetic Hunedoara.

Precizarea conducerii CE Oltenia legată de o posibilă intrare în insolvență a companiei vine după ce protestatarii Sindicatului Mine Energie Oltenia au venit în Piaţa Prefecturii cu pancarte pe care scriau mesaje gen "NU insolvenţei" sau nu "NU externalizării". "Referitor la presupusa intrare în insolvenţă a companiei, precizăm că nu se pune problema intrării în insolvenţă a Complexului Energetic Oltenia, iar conducerea companiei are permanent în vedere stabilirea măsurilor ce se impun pentru a nu se ajunge într-o situaţie similară cu cea a Complexului Energetic Hunedoara. Vor fi implementate permanent măsuri de eficientizare a activităţii, astfel încât CEO să-şi menţină poziţia pe piaţa de energie şi să nu apară riscul de a nu-şi mai putea continua activitatea", se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul companiei.

Administraţia CE Oltenia a explicat că este necesar şi un sprijin din partea salariaţilor pentru bunul mers al companiei. "Conducerea companiei este convinsă că toţi salariaţii sunt conştienţi de necesitatea unui efort colectiv pentru susţinerea acestor demersuri, atât în contextul actualelor orientări mondiale privind energia produsă pe baza de cărbune, dar şi în condiţiile necesităţii menţinerii siguranţei Sistemului Energetic Naţional", se mai arată în comunicat.

REACŢIE

Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe, crede se va ajunge la insolvenţă, dând de înţeles că CE Oltenia va înregistra pierderi mari pe anul 2015. "Eu vă spun riscurile care sunt posibile atunci când compania va fi scoasă pe pierderi mari. Ca să o duci pe pierdere este foarte uşor să faci provizioane foarte mari şi poţi să scoţi compania pe pierderi foarte mari", a comentat Gabriel Căldăruşe, liderul SMEO.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: