Conducerea CE Oltenia, validată

Echipa de conducere a Complexului Energetic Oltenia a fost validată, vineri, de Consiliul de Supraveghere. Astfel, director general va fi Constantin Bălăşoiu, directorul Diviziei Energie - Marian Motocu, directorul Diviziei Miniere - Vasile Ogârlaci, directorul Direcţiei Dezvoltare - Sorin Alecu, director Resurse Umane - Constantin Lăzăroiu, iar director economic Veronica Nică. Surprinzător este că Laurențiu Ciurel, care se vedea chiar şi pe postul de director general, abia a apucat director la termocentrala Rovinari.

 Octavian Graure va fi directorul Termocentralei Turceni. Surse din complex susţin că postul de director la Rovinari i-ar fi fost oferit lui Ion Pisc, dacă Ciurel ar fi refuzat, cum se vehicula.

Daniel Burlan va primi funcţia de adjunct al directorului Direcţiei Dezvoltare, iar Daniel Pitătoriu va fi adjunct al Direcţiei Economice. La EMC Motru va fi numit Mihai Dafinoiu, la EMC Jilţ rămâne Ionel Paraschivu, la EMC Rovinari este în cărţi Anton, iar pentru EMC Roşia este vehiculat numele lui Ion Vulpe.

PSD Gorj nu a avut acces la funcţiile dorite

Noua companie energetică a României are de vineri o conducere ce a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere în prezenta secretarului de stat in Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Astfel, directorul general va fi Constantin Bălăşoiu, deși acesta a fost în nenumărate rânduri contestat atât de sindicaliști cât și de USL, alianță aflată acum la guvernare. Divizia Energie din cadrul CEO a rămas la Marian Motocu, cel care a condus CE Turceni după plecarea lui Octavian Graure, iar Vasile Ogârlaci, șef departament Mine la CE Craiova a luat în primire Divizia Minieră.

Un alt director din cadrul CE Craiova, care a rămas în preferințele Consiliului de Supraveghere pentru conducerea CEO este Sorin Alecu. Acesta va conduce Direcția Dezvoltare din cadrul CEO. Gorjul s-a mai ales cu un director în fruntea noii companii. Este vorba de Constantin Lăzăroiu, numit director de Resurse Umane în cadrul companiei. Acesta a fost numit în locul Veronicăi Nica şi ocupa aceeași funcție în cadrul Societății Naționale a Lignitului Oltenia.

Burlan, în subordinea lui Alecu

Daniel Burlan, actualul şef al SNLO, a primit funcţia de adjunct al directorului Direcţiei Dezvoltare, Sorin Alecu.

Două dintre cele mai surprinzătoare numiri fac referire la Octavian Graure, ce va conduce Termocentrala Turceni şi Ion Pisc vine pe funcţia de director la Termocentrala Rovinari. În acest fel, actualul director, Tiberu Trotea a rămas fără funcţie în cadrul CEO. Surse din minerit şi energie spun că postul de director de la Rovinari i-ar fi fost oferit lui Laurenţiu Ciurel, dar acesta a refuzat.

 PROMISIUNE

Laurențiu Ciurel, vicepreședinte PSD Gorj, nu a primit funcția de director la Divizia Energie, deși începuse o serie de ședințe la complexuri care arătau că îşi intrase în rol. Cu toate acestea, Ciurel a ales să nu rămână pe dinafară, acceptând osciorul în locul ciolanului visat. 

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: