Conducerea PSD Gorj, pusă în discuţie la Consiliul Naţional

Conducerea Partidului Social Democrat va fi pusă în discuţie în cadrul Consiliului Naţional din luna martie. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui PSD Gorj, Andrei Maioreanu. Acesta a precizat că anunţul preşedintelui PSD Victor Ponta de a nu mai organiza Congresul Naţional nu are niciun impact la nivelul organizaţiei judeţene, pentru că eventualele nemulţumiri pot fi expuse şi în cadrul Consiliului Naţional. Maioreanu a mai spus că promovarea unui nou partid de către Mircea Geoană nu va afecta actualul PSD.

Reporter: Cum comentaţi anunţul lui Victor Ponta de a nu mai organiza Congresul Naţional în luna martie?

Andrei Maioreanu: Am înţeles că după şedinţa Biroului Politic Naţional care a avut loc ieri există varianta ca în luna martie să nu mai fie convocat Congres, ci doar Consiliul Naţional care va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 şi unde se vor face alegeri pentru conducerea acestui for, adică va fi aleasă conducerea Consiliului Naţional. Sigur, Consiliul Naţional probabil ulterior va hotărî dacă va exista în perioada următoare şi un Congres al Partidului Social Democrat.

Reporter: Nu va stârni decizia asta valuri în rândul nemulţumiţilor din PSD?

Andrei Maioreanu: Faptul că se organizează un Consiliu Naţional asta nu înseamnă că cei care fac parte din acest for nu vor avea posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere. Eu sunt membru în Consiliu Naţional, am participat de fiecare dată la şedinţele Consiliului Naţional şi îmi aduc foarte bine aminte că majoritatea preşedinţilor de organizaţii, indiferent că au avut rezultate mai bune sau mai rele, au avut posibilitatea să-şi expună cu argumente poziţiile pe care le-au avut la un moment dat, inclusiv faţă de momentul 16 noiembrie 2014. Nu este absolut nicio barieră în ceea ce priveşte expunerea părerilor, a punctelor de vedere în cadrul Consiliului Naţional.

Reporter: Cum comentaţi decizia domnului Geoană de a promova un nou partid? Va duce asta la ruperea PSD-ului?

Andrei Maioreanu: Eu nu am văzut nimic oficial. În momentul de faţă au fost doar speculaţii pe această temă, nu a existat o declaraţie clară în ceea ce priveşte formarea unui nou partid. Pe mine, ca vicepreşedinte al PSD Gorj, mă interesează soarta PSD pentru că în 2016 urmează alegeri locale şi parlamentare extrem de importante.

Reporter: Credeţi că se impune o nouă conducere a PSD Gorj?

Andrei Maioreanu: Dacă vă gândiţi la exercitarea funcţiei de preşedinte din cadrul partidului sau din fruntea Consiliului Judeţean sunt doar lucruri care vor fi puse în discuţie şi la Consiliul Naţional şi dacă va fi cazul sigur vor apărea şi modificări în statut. Este prematur să discutăm despre asemenea situaţii.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: