Bălăceanu: Am impresia că fiecare va muri pe limba lui

Gabriel Bălăceanu, şeful Departamentului Rovinari al Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), este de părere cei care vor face parte din comisia de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor CE Oltenia vor avea “sabia lui Damocles deasupra capului”. Sindicalistul a motivat această părere prin faptul că nu există unitate între sindicatele şi implicit între federaţiile care vor negocia noul CCM. Bălăceanu a mai spus că nu l-ar deranja ca Ion Ruşeţ să poarte negocierile în numele SMEO.

Reporter: Domnul Ion Ruşeţ, preşedintele executiv al SMEO, spunea că nu este de acord cu strategia de negociere a Federaţiei „Univers” şi a unor lideri SMEO. Împărtăşiţi aceeaşi opinie?

Gabriel Bălăceanu: Nu cunosc strategia colegilor de la Solidaritatea. Probabil dânsul are mai multe date. Pot să spun că,  la ora actuală, săptămâna aceasta ne vom pune la punct pentru ce vom face, cum vom face, cine va face parte din comisia de negociere şi mandatul pe care îl dăm comisiei.

Rep.: Domnul Ruşeţ spunea că Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele  Federaţiei „Univers”, l-a propus să facă parte din comisia de negociere. Sunteţi de acord ca domnul Ruşeţ să negocieze pentru SMEO?

G.B.: Nu ştiu în ce constă acest lucru şi nici nu am discutat cu domnul Ruşeţ. Nici el nu trebuie să facă ce-l taie capul. Va primi, dacă va face parte din comisia de negociere, un mandat în care vor fi solicitările din partea noastră pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă. Personal, având în vedere experienţa care o are, nu m-ar deranja, dar am văzut că opţiunea dânsului este să facă acel pas lateral. Eu văd aşa, sunt tot felul de contestaţii la adresa lui Ruşeţ şi am impresia că e ceva de genul: Dacă mă tot contestaţi, negociaţi voi să vedem cât de bine veţi negocia. Eu cam aşa traduc. Vă zic un lucru, cine va intra pe negocieri anul acesta are sabia lui Damocles deasupra capului.

Rep.: De ce spuneţi asta?    

G.B.: Pentru că s-a văzut ce s-a întâmplat la vechea negociere, pentru că nu există o unitate în lumea sindicală, pentru că vor fi mai multe voci şi fiecare va vorbi pe vocea lui. Dar, am impresia că fiecare va muri pe limba lui, cam asta este.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: