Gâlceavă (PNL): Am contestat decizia de excludere din BPJ

Primarul liberal de la Turceni, Dumitru Gâlceavă, a depus o contestaţie la preşedintele PNL, Alina Gorghiu, după ce a fost înlăturat din Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Gorj. Gâlceavă spune că nu au existat motive pentru înlăturarea sa din fruntea organizaţiei judeţene şi locale.

Reporter: Care mai este situaţia dvs. în PNL după excluderea din Biroul Permanent Judeţean?

Dumitru Gâlceavă: Mi se părea firesc şi bărbătesc să fiu chemat şi să mi se spună ce lucruri mi se impută. Trebuia să mi se spună în faţă, astea sunt problemele şi s-a votat împotriva ta din cauza asta. Dar modul în care s-a procedat mi se pare o chestie de laşitate şi mişelească.

Rep.: Aţi înaintat un memoriu conducerii centrale a partidului cu nemulţumirile pe care le aveţi legate de excluderea din BPJ şi din fruntea organizaţiei locale? 

D.G.: Da. Am făcut o contestaţie la doamna preşedinte, consider că am dreptul acesta ca orice membru PNL, să fiu ascultat şi să cântărească şi o persoană independentă, în care am încredere, decizia luată împotriva mea. Nu am găsit o justificare care să impună această decizie a unui preşedinte împotriva mea.

Rep.: Ce aţi scris mai exact în acest memoriu? 

D.G.: Exact ce s-a întâmplat. Că nu mi s-au comunicat motivele. Nu văd statutar, corect, onest şi moral faţă de mine să fiu schimbat fără măcar a mi se spune motivele şi în contextul acesta am cerut să se ia decizie la nivel de conducere naţională cu privire la ce mi s-a întâmplat. Am solicitat să mi se comunice cărui fapt se datorează schimbarea mea din biroul judeţean şi din biroul local. Nu am primit răspuns, asta şi pentru că am transmis memoriul chiar în pragul sărbătorilor.

Rep.: Aţi cerut clarificări co-preşedintelui PNL Gorj, Dian Popescu, după ce aţi fost înlăturat din BPJ?

D.G.: N-aveam de ce să îi cer clarificări, atâta timp cât a luat o decizie fără să mă înştiinţeze. Nu văd motiv să fiu schimbat peste noapte, aşa. M-am implicat şi în campania prezidenţială şi europarlamentară. Am fost inclusiv cu domnul preşedinte de mână prin Turceni, că nu-l ştia nimeni, să-l prezint, să rog oamenii să-l voteze. N-am înţeles această atitudine a dumnealui.

Rep.: Ce credeţi că va aduce 2015 la nivelul noului PNL?

D.G.: Pot să spun ce îmi doresc eu să se întâmple la nivelul noului PNL. Îmi doresc să devină un partid european, să se facă această unificare o dată, să nu se mai vorbească de vechiul partid PDL şi vechiul partid PNL, să avem încredere colegii unii în alţii, chiar dacă la un moment dat am fost în tabere diferite. Îmi doresc ca noul partid să pună mai presus de toate interesul ţării şi oamenii.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: