Marian Petrache (PNL): La Gorj conducerea nu va fi 70% PNL şi 30% PDL

Secretarul general al vechiului PNL a declarat într-un interviu la Radio Infinit că ponderea membrilor în biroul de conducere comun al noului partid în Gorj nu va fi de 70% PNL şi 30% PDL, aşa cum declarat senatorul liberal Dian Popescu. Petrache a spus că vor fi stabilite nişte criterii, unul fiind într-adevăr numărul de aleşi locali şi parlamentari, dar a spus că, din câte ştie, la Gorj nu va fi acest procent.

Reporter: Este adevărat că se vor stabili până la finele lunii acele criterii şi care vor fi?

Marian Petrache: A fost stabilită echipa care va discuta aceste criterii, care vor fi criterii de performanţă bineînţeles. Până la finalul lunii ele vor fi aprobate într-un Consiliu naţional aşa cum scrie în statut. E normal şi firesc să fie dezbatere şi zbatere, pentru că se vor poziţiona fiecare într-un viitor birou şi fiecare îşi doreşte să se poziţioneze cât mai bine.

Rep.: De ce se va ţine cont?

M.P.: Nu aş vrea să intru în amănunte pentru că nu ar fi corect faţă de comisia împuternicită să lucreze aceste criterii, dar se va ţine cont de viaţa politică, de rezultatele politice ale fiecărei filiale.

Rep.: Va conta ce formaţiune are mai mulţi parlamentari locali, judeţeni?

M.P.: În general da, dar nu vreau să intru în amănunte. Nu ar fi corect faţă de comisia împuternicită să facă acest lucru.

Rep.: Va fi sau nu paritate în birourile politice judeţe judeţene. Mă refer în special la Gorj.

M.P.: Nici acest lucru nu pot să vi-l spun pentru că nu e o decizie luată. Din punctul meu de vedere noul PNL are interesul să aibă oamenii cei mai performanţi şi puternici.

Rep.: Aici la Gorj s-a discutat de o pondere de 70% pentru liberali şi 30% pentru democrat liberali.

M.P.: Nu, nu, nu. S-a discutat informal să nu fie ecart mai mare de 70% la 30% sau 65% la 35%  dar nu s-a luat o decizie. Adică în condiţiile în care o filială este foarte-foarte bună şi alta e foarte-foarte slabă totuşi să aibă şi aceea mai slabă reprezentare. Nu la Gorj, în general spun, cred că  maxim va fi 65%- 35% sau 70-30. La Gorj nu are cum să fie aşa. Din ce ştiu eu nu are cum să fie aşa.

Rep.: Din ce ştiţi dvs. cum va fi?

M.P.: Nu am cum să vă spun, că nu s-au stabilit criteriile luate în considerare. Nu s-a stabilit ponderea lor. Dar un lucru e cert. Nu vom lucra pe orgolii şi ambiţii.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: