Conductele de apă din Turcineşti, în pericol de rupere

Alunecările de teren din Turcinești au afectat sistemul de alimentare cu apă. Primarul din Turcinești pare să fie urmărit de ghinion când vine vorba de sistemul de alimentare cu apă din comună. După ce s-a luptat ani de zile să facă sistemul funcționabil și oamenii să aibă apă la robinet, însă fără rezultate, acum îl paște încă o nenorocire. Două conducte, cea de aducțiune și cea de distribuție, dar și capul de automatizare sunt afectate de alunecările de teren din satul Hurezu. Primarul a ajuns în culmea disperării și încearcă să facă rost de bani ca să stopeze alunecările de teren.

Alunecările de teren care s-au produs în urmă cu două săptămâni în comuna Turcinești nu doar că pun în dificultate autoritățile locale care nu dispun de fonduri pentru stoparea fenomenului, ci produc și alte efecte. Sistemul de alimentare cu apă din Turcinești este afectat de această nenorocire. Țeava de distribuție, cea de aducțiune, dar și capul de automatizare au fost afectate. Ele nu mai sunt sub pământ așa cum ar fi trebuit, ci au rămas în „aer”. Edilul speră ca alunecările să nu mai avanseze. „Cele două conducte au fost băgate în pământ la un metru și ceva, dar din cauza alunecărilor de teren acestea au rămas descoperite. Au rămas suspendate în aer. Dacă continuă alunecarea nu prea este bine. Se pot izola țevile, dar dacă va continua alunecarea nu mai pot sta suspendate”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Sistemul de alimentare cu apă pare să fie blestemat

Dar cum tot răul este spre bine, primarul consideră că odată cu aceste alunecări poate să le demonstreze consilierilor locali că țevile au fost băgate în pământ la adâncimea legală. Cu toate astea, sistemul de alimentare cu apă pare să se dărâme înainte să devină funcțional pentru populație, și toate acestea din cauza consilierilor locali, susține Vasile Gogălniceanu. „Am făcut cum au vrut ei. Am trecut sistemul cu alimentare cu apă în domeniul public și cu toate acestea tot nu votează ca să poată funcționa. Măcar au văzut că țevile sunt la adâncimea care trebuie. Acum vor să se mai gândească”, a spus primarul.

Acuză un parlamentar PP-DD

Faptul că în continuare consilierii locali se opun ca sistemul de alimentare cu apă să funcționeze este din cauza parlamentarilor din zonă, crede primarul. Vasile Gogălniceanu arată cu degetul spre deputatul PPDD Răzvan Rotaru care la cererea lui Dumitru Modrea influențează consilierii. „Își bagă parlamentarii coada. Este deputatul Rotaru care îi influențează pe consilierii locali  să nu voteze. Eu am patru parlamentari în colegiu, doi deputați și doi senatori, din care  numai unul este de-al meu. Domnul Rotaru are un singur consilier și i-a spus să voteze în interesul comunității, iar la ultima ședință el s-a abținut. Domnul Modrea a intervenit la domnul Rotaru, iar acesta a dat ordin consilierului să se abțină.  Ei spun că nu votează contra, ei se abțin, dar e tot aia. Fiind vorba de patrimoniu trebuie votul a două treimi și eu nu am decât 5 consilieri”, a conchis primarul.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: