SUPĂRARE: Plăteşti un film american şi vezi unul românesc

Plăteşti să vezi un film la cinema şi te pomeneşti că rulează un altul. Este situaţia cu care s-au confruntat cei care au mers sâmbătă la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu. Toate site-urile oficiale şi neoficiale pe care sunt publicate programele cinematografelor arătau că la ora 19.00 rula „Trei tipi duri”, dar cei care au intrat în sală au avut parte de „Poziţia copilului”. Chiar dacă era vorba de un film românesc premiat recent cu „Ursul de aur”, spectatorii s-au simţit înşelaţi şi au părăsit sala.

O parte din persoanele care au mers sâmbăta trecută la cinematograf au făcut cale întoarsă. Oamenii urmăriseră online programul cinematografului. Deşi, conform site-urilor cinemagia şi cinefan, trebuiau să vizioneze filmul Stand Up Guys (Trei tipi duri), începând cu orele 19, aceştia şi-au dat seama că la ora respectivă era programat filmul românesc premiat în Germania, intitulat „Poziţia Copilului”.

Responsabilii Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”, spun că ei nu au nicio vină deşi administratorul site-ului Cinefan este angajat al cinematografului. Cel mai probabil, cei de la Cinemagia au copiat datele eronate postate de angajatul cu pricina. „Eu m-am informat de pe site-ul oficial al România Film. Nu este normal să mi se pună alt film. Am cerut să mi se schimbe ora pe bilet, să intru la 21.00, dar am fost refuzat. Am părăsit sala”, a spus un spectator.

Chiar şi aşa, reprezentanţii Cinematografului „Sergiu Nicolaescu” spun că nu au încheiat niciun act de colaborare cu vreunul dintre site-uri şi că persoanele sunt înştiinţate din timp prin afişe postate la avizierul unităţii în privinţa filmelor care vor rula. „Au fost probleme, dar nu a fost vina noastră, noi facem afişajul cu două săptămâni înainte. Au fost inversate orele pe aceste site-uri. Nu colaborăm cu Cinemagia, iar pe colegul care a pus greşit pe Cinefan, Emanuel Lăzărescu, l-am anunţat şi a remediat problema duminică şi i-am atras atenţia ca pe viitor să fie mai atent. Noi nu avem un site al nostru. La România Film, programul nostru a ajuns corect”, a declarat Ana Bobocea, responsabil al Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”.

Informaţii sigure, doar la avizier

Reprezentanţii Cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu spun că nu au în plan înfiinţarea unui site propriu, din cauză nu ar avea cine să îl administreze. „Nu vom face un site pentru că nu are cine să se ocupe de el. Este site-ul România Film deocamdată. Suntem puţini, 6 persoane care lucrăm aici. O să punem un afiş special la avizier ca oamenii să ştie să ia toate datele referitoare la program numai de aici, nu de pe internet, ca să nu mai existe probleme”, a mai spus Ana Bobocea, responsabil al Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”.

Până una-alta, cei care urmăresc programul cinematografului on-line sunt informaţi eronat, administratorii site-ului Cinemagia încă nu au modificat orele trecute în program.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: