Conferința de alegeri a PNL Gorj: principalele mesaje politice - lista cu noua conducere

Senatorul Ion Iordache a câștigat detașat alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal Gorj, într-o competiție cu deputatul Gheorghe Pecingină. El a obținut 271 de voturi, în timp ce Pecingină a fost votat de 67 de persoane. 

Primarul Marcel Romanescu a dorit și a obținut atenție, și de data aceasta, deoarece el și delegații de la PNL Târgu Jiu nu au introdus buletinele în urnă, dând un vot de blam. 

Au lipsit președintele PNL Nicolae Ciucă și secretarul general Lucian Bode, dar au onorat invitația miniștrii Marcel Boloș și Virgil Popescu, dar și senatoarea Alina Gorghiu. 


Ion Iordache este ales președinte după o perioadă extrem de tensionată în interiorul filialei, senatorul revenind în PNL, de la Forța Dreptei direct în conducerea filialei. 

Ce au spus candidații

Iordache a avut emoții atunci când și-a citit discursul. El a simțit nevoia să spună și cum a ajuns să revină în PNL. ”Este momentul unui nou început. Filiala PNL Gorj trebuie să treacă la un alt nivel de performanță. Gigel Știrbu, vicepreședintele regional, este omul care mi-a propus să revin în filiala PNL, după care a fost domnul președinte Ciucă, apoi domnul secretar general Bode și le-am răspuns că accept provocarea. (…) Despre mine vă spun doar atât: mă trezesc în fiecare dimineață să fac lucruri, să construiesc și mă hrănesc din victorii, din satisfacția reușitei și fac față oricărei provocări”, a spus Iordache.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu și președinte al PNL Târgu Jiu, și-a îndemnat delegații să nu voteze la aceste alegeri, considerând că niciunul dintre cei doi candidați, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină, nu-i reprezintă. Romanescu a și părăsit conferința de alegeri.


”Îmi doresc și sper să facă parte din această echipă și domnul primar Marcel Romanescu”, a comentat Iordache.


În discursul său înainte de vot, celălalt candidat, Gheorghe Pecingină, a promis că liberalii care-și spun punctul de vedere nu vor fi pedepsiți. ”Eu pot să vă garantez că dacă voi fi ales președinte, statutul va fi prioritar. Nu-l vom călca în picioare și nu-l vom terfeli.  De asemenea, vă pot garanta unitate și democrație. Să nu-i fie frică nimănui că este hăituit dacă își spune punctul de vedere în Biroul Județean”.

  

După anunțarea alegerilor, Gheorghe Pecingină, a dat mesaj de unitate. ”Nu ca o scuză, dar am intrat în această competiție înainte cu două săptămâni. (..) O să vedem în perioada următoare care sunt obiectivele lui (n.r- lui Ion Iordache), dar sunt membru PNL, sunt deputat de Gorj, sunt aici. Fac apel la unitate în cadrul PNL”, a spus Pecingină. 

 Ce au spus invitații

S-a adresat celor 350 de delegați și fostul lider al partidului, Dan Vîlceanu. În discursul său, el le-a mulțumit foștilor colegi, dar a și setat un target pentru noul președinte: rezultate de prima jumătate a clasamentului. ”Am adus această organizație de pe ultimele locuri în prima jumătate a clasamentului. Pe viitor îmi doresc să rămânem împreună și să ne menținem în prima jumătate a clasamentului”, a spus Vîlceanu, mulțumindu-le liberalilor. 


Invitații au avut mesaje de mulțumire pentru activitatea depusă de fostul președinte al PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu.

Parlamentarul Virgil Guran a avut un mesaj politic, declarând că a avut ”căderi” pentru că a susținut un președinte la un moment dat, dar și-a revenit. ”(..)În același timp vreau să îi mulțumesc lui Dan Vîlceanu pentru ce a făcut aici și vă spun sincer că a fost un președinte bun, indiferent de ce povestesc unii și alții, a fost un președinte bun și a avut rezultate bune. Eu o spun din experiență, pentru că am susținut un președinte până la capăt la un moment dat am avut și căderi dar mi-am revenit, așa că, Dane, sunt convins că la forța ta, la pregătirea ta, vei fi din nou acolo unde ți-e locul”. 


Alina Gorghiu i-a îndemnat pe liberalii de la Gorj să folosească experiența lui Vîlceanu și să nu-l izoleze. ”Eu îi mulțumesc și lui Dan Vîlceanu pentru că a fost un președinte de filială bun și cred că n-ar trebui să marginalizăm pe nimeni când nu mai este președinte de filială. Vă spun sincer acest lucru pentru că am simțit-o pe pielea mea. Trebuie ca experiența lui să fie folosită în continuare într-o organizație care își dorește succesul”, a spus Alina Gorghiu.

Noua conducere a PNL Gorj:

Președinte- Ion Iordache

Prim-vicepreședinți: Cristina Cilibiu, Robert Filip

Vicepreședinți:

Dumitru Vulpe
Irina Cojocaru
Iulian Popescu
Liviu Cotojman
Dumitru Modrea
Marius Mănescu
Iulian Giurgescu
Claudiu Soare

Membri:

Daniel Burlan 
Robert Ciutureanu
Gabriel Girjoabä
Constantin Drägoescu
Aurariu Coman
Ion lanäsi
Vili Pasăre
Daniel Horcea
Constantin Trufelea 
Mihai Paraschiv
Marius Dumitra Bädescu 
Popescu Constantin
Andrei Porei

Ioan Sirbu 
Lucian Märgineanu

Galerie foto











Vizualizări: 5,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: